[VIDEO] EKSPLOZIVAN OBRAČUN POLICIJE S BOYSIMA: / 'Brutalno su ih napali, potrgali, nisu znali kako to opravdati...'

Image
Foto: Screenshot: Net.hr

Policija poručuje kako su uočeni prekršaji na tribinama te su policajci spriječeni u intervenciji. Iako su sve snimali, snimke na kraju nisu pokazali

27.10.2020.
12:34
Screenshot: Net.hr
VOYO logo

Nogometaši Šibenika i Dinama odigrali su u nedjelju na Šubićevcu posljednju utakmicu pred navijačima uoči ponovnog zatvaranja tribina u Hrvatskoj zbog porasta broja zaraženih koronavirusom. Međutim, nakon dvoboja koji je završio pobjedom Plavih 2:0 (Petković i Oršić strijelci) došlo je do incidenta.

Image
OSVANULA INFORMACIJA O INCIDENTU U ŠIBENIKU? /

'Nakon utakmice krenulo je bjesomućno pendrečenje'

Image
OSVANULA INFORMACIJA O INCIDENTU U ŠIBENIKU? /

'Nakon utakmice krenulo je bjesomućno pendrečenje'

Privedeno ukupno 16 BBB-ovaca

Naime, kako doznajemo, policija je postupala prema navijačima zbog prisile prema službenoj osobi, ukupno je privedeno 16 osoba, a pojavila se priča kako su interventni policajci "bjesomučno pendrečili navijače", kako nam je rečeno iz naših izvora. Svi privedeni dobili su mjere opreza, a jedna je osoba dobila istražni zatvor u Šibeniku i njoj ide kaznena prijava. Ta osoba je i najteže stradala, njoj je slomljena ruka, a jednoj je zatvoreno i oko. Također, iako je policija sve snimala, na kraju snimke nije htjela pokazati kako bi sama dokazala istinitost svojih navoda, odnosno kako bi potvrdili da nisu prekomjerno upotrijebili silu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Bad Blue Boysi su izašli van s tribine i policija ih je brutalno napala, potrgali su ih. Jedan ima slomljenu ruku, točnije lakat, nadlakticu, a ostalih 15 privedenih je imalo masnice po rebrima. I upravo zbog toga što nisu znali opravdati svoju prekomjernu upotrebu sile, privedeni su prijavljeni zbog prislile prema službenoj osobi. Nagrabusili su praktički zbog ničega", govori nam izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna odvjetnica jučer je odbacila kaznenu prijavu, odnosno neće 15 navijača kazneno goniti. Na Šubićevac je, inače, došao veliki broj Bad Blue Boysa iako je, zbog epidemioloških mjera, dolazak gostujućih navijača na domaće stadione zabranjen, odnosno sad po novom sportska natjecanja mogu se održavati samo bez prisutnosti gledatelja. Dio ekipe ušao je na tribinu, dok je dio navijao s obližnje zgrade. Inače, na stadionu nije bilo sukoba. Poznato je kako su Boysi i Funcuti u prijateljskim odnosima, pa su zajednički skandirali Josipu Kužeu i nikad prežaljenom kapetanu Draženu Petroviću, uz vrijeđanje Dinamova trenera Zorana Mamića i njegove obitelji. Uz spomenuto, zapaljene su i baklje koje su završile na travnjaku.

'Policija ima tri lakše ozlijeđena službenika'

Kontaktirali smo Policijsku upravu šibensko-kninsku kako bi nam dali službenu izjavu, odnosno referirali se na navedeno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon završetka utakmice Šibenika i Dinama, s obzirom da su uočeni određeni prekršaji na tribini s gostujućim navijačima, policija je išla poduzeti svoje mjere i radnje na utvrđivanju identiteta određenih osoba. Tu je došlo do negodovanja, odnosno sprječavanja naših službenika da obave svoje zakonom propisane radnje. Nakon toga se postupalo prema skupini Bad Blue Boysa od više osoba i od te veće skupine njih 16 je izdvojeno kao počinitelji koji su spriječavali službene osobe u obavljanju svoje službene dužnosti, te su oni dovedeni u prostorije policije. Nakon toga, nad njima je izvršeno kriminalističko istraživanje", kazao nam je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić kojem smo naglasili kako jedna osoba ima slomljenu ruku i upitali kako je do toga došlo, odnosno je li bilo prekomjerne upotrebe sile?

"Koliko ja znam ne, imamo samo lakše tjelesne ozljede koje su konstatirane od strane liječnika", kaže glasnogovornik policije Šime Pavić kome smo postavili i pitanje je li policija privela zagrebačke navijače zbog toga što nisu znali opravdati svoju prekomjernu upotrebu sile, prema priči koja se pojavila?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitatelj nam poslao snimke privođenja navijača

"Da vam budem iskren, te detalje ne znam. Međutim, isto tako policija ima tri lakše ozlijeđena službenika i dvije osobe iz redova Bad Blue Boysa. Takve podatke ja imam", zaključio je Šime Pavić.

Inače, čitatelj nam je poslao dvije snimke na kojima se može vidjeti trenutak postupanja interventne prema navijačima, kao i kad je jedan policijski službenik snimatelja udario tonfom, policijskom palicom jer je jedna osoba snimala kako policija privodi navijače. U samom priloženom videu spomenutih snimaka možete vidjeti koliko je policija bila nabrijana na Bad Blue Boyse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snimaj, snimaj ovo što rade, snimaj", čuje se glas na kraju videa nakon čega se jasno vidi nasrtaj interventnog policajca na snimatelja.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo