Veliko srce

VELIK I U SMRTI: Bivši vozač Formule 1 preminuo, a nakon toga spasio šest života

Bivši vozač Formule 1 Justin Wilson (37) preminuo je nakon ozljeda zadobivenih na utrci IndyCara. Njegova smrt šokirala je čitav moto svijet. No, ono što će se dogoditi nakon njegove smrti pokazuje kakav je on bio čovjek.

Podsjetimo. Do stravične nesreće je došlo u nedjelju tijekom 179 kruga utrke nakon što se jedan od vozača u utrci Sage Karam zabio se u zid nakon čega su dijelovi automobila počeli letjeti po stazi, da bi iza njega na jedan odlomljeni komad naletio upravo nesretni Wilson.

Britanski vozač momčadi Andretti Autosporta hitno je helikopterom prevezen u bolnicu gdje je bio u komi, da bi na kraju podlegao ozljedama. Čitav moto svijet bio je u mislima zajedno s Justinom i njegovom obitelji, ali molitve nisu bile uslišane.

Ipak, njegova smrt spasila je šest drugih ljudskih života, jer je Justin bio donor organa.

Najviši vozač u povijesti F1

Njegov brat Stefan potvrdio je kako će donirati šest organa ljudima kojima je potrebno, a na taj potez obitelj se odlučila kada su shvatili da Justin poslije nesreće neće preživjeti.

Vrijedi spomenuti i kako se Wilson u Formuli 1 natjecao 2003. godine u ekipama Minardi i Jaguar, a najveći uspjeh bilo mu je osmo mjesto na VN SAD-a.

Sa 197 centimetara bio je najviši vozač u povijesti Formule 1.

Povratak na Net.hr