FAMILY MATTERS / U jeku EuroBasketa, Dončić vodi obiteljsku borbu: Tuži svoju majku, a sve zbog njegova brenda

Image
Foto: Profimedia

Luka Dončić našao se u neočakivanoj pravnoj borbi

7.9.2022.
13:23
Profimedia
VOYO logo

I dok je EuroBasket u punom jeku, točnije bliži se nokaut faza, sve je jasnije tko će igrati protiv koga i gdje, Luka Dončić nije mislima isključivo na košarci. Slovenija je branitelj naslova te jedan od glavnih favorita za medalju, ali svjetska superzvijezda ima pune ruke posla, ne samo na košarkaškim parketima.

Image
DRUGI PORAZ NA TURNIRU /

Hrvatski košarkaši hrabro pali u Milanu protiv Italije na EuroBasketu

Image
DRUGI PORAZ NA TURNIRU /

Hrvatski košarkaši hrabro pali u Milanu protiv Italije na EuroBasketu

Naime, kako piše slovenski N1, Dončić je u utorak podnesao zahtjev Kancelariji za patente i intelektualno vlasništvo u SAD-u. (USPTO). U tom zahtjevu traži poništenje registracije zaštitnog mu znaka "LUKA DONČIĆ 7". Inače je taj znak u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin, a cijelu priču donosi američki novinar Mark Stein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci pišu kako je to samo jedan korak u višemjesečnim naporima igrača Dallas Mavericksa da vrati potpunu kontrolu nad brendovima koji nose njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obiteljske svađice

"Nastavljam rasti kao igrač, ali i kao osoba, tako da mi je jako važno da kontroliram svoj brend", rekao je Dončić u razgovoru sa Steinom u njegovoj emisiji, "The Stein Line". On je u svojoj prvoj NBA sezoni predao suglasnost svojoj majci da registrira njegovo puno ime kao zaštitni znak. Nakon brojnih pokušaja i pregovora o prijenosu kontrole nad pravima, Dončić je u lipnju 2021. godine pisanim putem obznanio kako želi poništiti spomenutu suglasnost.

Image
Foto: Profimedia

Do problema je navodno došlo kada je košarkaš htio registrirati ime "LUKA DONČIĆ" kao zaštitni znak, ali je američki zavod za patente odbio njegov zahtjev zbog već postojećeg "LUKA DONČIĆ 7" brenda, koji Mirjam Poterbin nije htjela otkazati, piše slovenski N1. Također, ističu kako Dončić nije povezan s brendom "LUKA DONČIĆ 7" te da ne odobrava prodaju robe i usluga pod spomenutim imenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svim partnerstvima i ugovorima u SAD-u brine tvrtka slovenskog košarkaša Luka99 Inc., koja je također podnijela zahtjev za opoziv suglasnosti Mirjam Poterbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo