OTKRIO JE PROBLEM / Psiholog nakon sukoba Belgijaca u svlačionici: 'Nisu ponosni što igraju za svoju zemlju'

Image
Foto: profimedia.hr

O problemima među igračima govorio je i psiholog reprezentacije, Jef Brouwers koji je dao intervju za belgijski medij Sporzu

30.11.2022.
9:32
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija će u četvrtak od 16 sati igrati utakmicu trećeg kola Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Belgije. To će biti okršaj u kojem ćemo saznati putnika u osminu finala, Vatrenima igra i bod, dok je Belgijcima pobjeda imperativ.

Image
VELIKI PROBLEMI /

Kaos u taboru Belgije: Igrači se navodno međusobno potukli, kapetan najavio presicu

Image
VELIKI PROBLEMI /

Kaos u taboru Belgije: Igrači se navodno međusobno potukli, kapetan najavio presicu

Nakon što je u medije procurilo kako je došlo do svađa, tuča i narušavanja atmosfere u svlačionici, pred medije su izašli kapetan Eden Hazard i vratar Thibaut Courtois te su negirali sve navedeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O problemima među igračima govorio je i psiholog reprezentacije, Jef Brouwers koji je dao intervju za belgijski medij Sporzu. Tvrdi kako je glavni problem nedostatak ponosa.

Nedostatak ponosa

"Bilo bi naivno tvrditi da je sve u redu kada nije. Amerikanci su ponosni što igraju za svoju zemlju, Španjolci također, Ganci također, Belgijci nisu. Ima pretencioznih igrača, što se ponekad brka s ponosom. Suigrači se međusobno komentiraju jer nemaju povjerenja jedni u druge. Ljudi se svađaju nakon faze koja bi inače trebala biti poticaj momčadi", rekao je u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomoći može samo stvaranje pozitivne atmosfere. S momčadi kakva je bila protiv Kanade i Maroka, to neće ići", dodao je.

"Momčad treba podsjetiti na dobre trenutke. Zato sam predložio prikazivanje snimke Chadlijevog gola protiv Japana. To je savršen prikaz svega što je nogomet. Puno je nesvjesne napetosti na takvom turniru. Trener i igrači moraju međusobno razgovarati i na stol staviti što imaju za reći", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o međusobnom povjerenju. Važno je dugi razgovor voditi profesionalno. Sada je najvažnije govoriti o nogometu i ispraviti rezultate. Možete uspjeti samo ako igrači imaju strast te ako su uporni i ustrajni", zaključio je Brouwers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo