PAZITE ŠTO OBJAVLJUJETE: / Zbog šale na Facebooku čeka ga razgovor s policijom!

Image
Foto: AFP

Šaljiva objava stanovitog Nizozemca na Facebooku, vezana uz ostavku predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera, digla je na noge švicarsku policiju.

25.6.2015.
13:10
AFP
VOYO logo

Prema pisanju njemačkog Bilda, ljubitelj nogometa Rodney Bouwhuizen je putem Facebooka pozvao sve zainteresirane da se 1. prosinca pojave ispred središta FIFA-e u Zürichu kako bi na velikoj zabavi proslavili odlazak 79-godišnjeg Blattera.

"Taj smo trenutak čekali godinama. Priredimo čovjeku oproštajnu zabavu", napisao je Bouwhuizen u najavi događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljna policija

Premda ni sam to nije očekivao, dolazak na zabavu je do danas najavila 21.000 ljudi! I tu je nastao problem. Iako se vjerojatno radi samo o šali, švicarska policija je sve shvatila vrlo ozbiljno. Glasnogovornik policije u Zürichu je najavio da će njegovi kolege pokušati stupiti u kontakt s Bouwhuizenom kako bi se uvjerili u ozbiljnost njegove namjere. Naime, radi se o uobičajenoj proceduri jer policija mora provjeriti svaku najavu javnog okupljanja, pogotovo kad se radi o tolikom broju ljudi.

Ne povuče li Bouwhuizen uskoro poziv na zabavu, policija će morati procijeniti hoće li doista doći do okupljanja. U tom će slučaju kontaktirati nizozemske kolege kako bi razgovarali sa šaljivcem i utvrdili njegove namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo