'SITUACIJA JE ESKALIRALA' /

Slovenski mediji tvrde; Policija spriječila veći sukob udarnih ekipa Armade i Green Dragonsa kod stadiona

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Policija je odmah Armadu ispratila za Kvarner nakon što su izašli sa stadiona

30.8.2024.
13:35
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je sinoć u Stožicama izgubila 5-0 od Olimpije i ispala iz Europe. Slovenci su izborili grupu Konferencijske lige, Armadi je to bilo posljednje ovosezonsko euro gostovanje s Rijekom. U Ljubljani su se pobrinuli da se za njih čuju, pa su izazvali prekid od pola sata.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
IZBLAMIRALI NAS /

Pogledajte sramotne scene Armade u Ljubljani koje su u drugi plan bacile blamažu Rijeke

Image
IZBLAMIRALI NAS /

Pogledajte sramotne scene Armade u Ljubljani koje su u drugi plan bacile blamažu Rijeke

Image

Prvo su dio baklji pobacali u teren, a dio je završio na zapadnoj tribini Stožica, gdje sjede mirni pratitelji utakmica, ne stoluju ultrasi. Slovenska policija objavila je i fotografije trenutka kad su navijači Rijeke hodali prema svojim automobilima, koji su bili u zaštićenoj zoni u blizini stadiona, na kružnom toku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo promptno i pametno od slovenske policije, da što brže transportiraju Armadu prema Kvarneru, dok su ultrasi Olimpije na stadionu, dok nema gužve, dok su ceste čiste i opasnost od sukoba minimalna, nikakva bolje rečeno. Kod nas bi to trajalo valjda još tri sata nakon završetka utakmice, prema praksi hrvatske policije.

Image

Policija u Sloveniji je ispraznila južnu gostujuću tribinu na stadionu Stožice jer su članovi Armade imali baklji kao u priči i sve ih pobacali, izazvavši prekid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni i najčitaniji slovenski portal 24ur u svom je tekstu objavio i video trenutka odlaska članova Armade s autima iz Stožica, kao i fotografije potrganih sjedalica na južnoj tribini. Veliki broj policije ispratio je navijače Rijeke prema Kvarneru, a helikopter je sve nadzirao.

Prema izvještajima slovenskih medija, problemi su počeli već prije početka utakmice kada je slovenska policija privela jednog hrvatskog navijača. Taj je navijač tijekom transporta do pritvora uspio oštetiti policijsko vozilo. Incidenti su se nastavili i tijekom same utakmice, gdje su riječki navijači izazvali ozbiljne nerede – bacali su baklje na teren, lomili sjedalice, te ih palili.

Policija je, prema 24ur i ostalim slovenskim medijima koji čitav dan izvještavaju o ovom događaju, uspjela spriječiti veći sukob između udarnih ekipa Armade i Green Dragonsa u blizini stadiona, "koji su se u obračunu služili pirotehničkim sredstvima i bacali razne predmete jedni na druge".

"Situacija je eskalirala do te mjere da je policija morala upotrijebiti silu kako bi uspostavila red i spriječila daljnje incidente", navodi se u slovenskom izvještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Jedan hrvatski državljanin pritvoren je zbog narušavanja javnog reda i mira, kao i zbog nepoštivanja policijskih uputa. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a bit će i kazneno prijavljen zbog oštećenja službenog vozila tijekom transporta u pritvor.

Policija je također bila prisiljena navijače Rijeke ispratiti sa stadiona do njihovih vozila, a potom ih ispratiti i iz same Ljubljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam policajaca zadobilo je lakše ozljede tijekom intervencije. Istraga o napadima na službene osobe i dalje je u tijeku, a policija pokušava identificirati sve odgovorne za ove nerede.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Uz to, kako navode slovenski mediji, policija je utvrdila da organizatori nisu osigurali dovoljan broj redara, što je bio jedan od uvjeta za dobivanje dozvole za održavanje utakmice. Inspekcija je otkrila da je na stadionu nedostajala gotovo trećina predviđenog broja redara. Zbog ovog propusta, protiv organizatora bit će poduzete odgovarajuće mjere.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zbog sigurnosti organizator je u 63. minuti odlučio isprazniti tribine od gostujućih navijača. Pripadnici specijalne jedinice policije ispratili su gostujuće navijače do vozila, a potom i izvan područja Ljubljane. Sedam policajaca zadobilo je lakše ozljede tijekom osiguranja.

Prikupljanje obavijesti i identifikacija počinitelja kaznenog djela napada na službenu osobu za vrijeme obavljanja poslova osiguranja još je u tijeku, objavila je Policijska uprava Ljubljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDATE VIDEO: Rijeka se prisjetila Vukovara i Škabrnje. Kvarner diše za hrvatske svetinje

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike