JEDAN HRVAT UHIĆEN /

Slovenski mediji zgroženi ispadom Armade: Policijska pratnja ih je ispratila iz Ljubljane

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prema izvještajima slovenskih medija, problemi su počeli već prije početka utakmice kada je slovenska policija privela jednog hrvatskog navijača

30.8.2024.
13:03
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Tenzije se još nisu smirile nakon utakmice odigrane između Rijeke i Olimpije, riječkog najtežeg poraza u Europi i skandala kojeg su izazvali navijači Rijeke.

Image
'SRAM NAS JE' /

Kapetan Rijeke preuzeo punu odgovornost: 'Mi smo zakazali, a Armadine postupke ne podržavam'

Image
'SRAM NAS JE' /

Kapetan Rijeke preuzeo punu odgovornost: 'Mi smo zakazali, a Armadine postupke ne podržavam'

Slovenski mediji izvještavaju o incidentima koji su pratili nogometnu utakmicu na stadionu Stožice u Ljubljani, a mnogi su zgroženi scenama koje su nastupile oko 60. minute. Iako je na terenu sve prošlo u korist Olimpije, izvan njega situacija je bila daleko od mirne, što je predstavljalo ozbiljan izazov za slovensku policiju i redarske službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvještajima slovenskih medija, problemi su počeli već prije početka utakmice kada je slovenska policija privela jednog hrvatskog navijača. Taj je navijač tijekom transporta do pritvora uspio oštetiti policijsko vozilo. Nažalost, incidenti su se nastavili i tijekom same utakmice, gdje su riječki navijači izazvali ozbiljne nerede – bacali su baklje na teren, lomili sjedala te ih palili.

Policija je uspjela spriječiti fizički sukob između organiziranih navijačkih skupina u blizini stadiona koji su se služili pirotehničkim sredstvima i bacali razne predmete. Situacija je eskalirala do te mjere da je policija morala upotrijebiti silu kako bi uspostavila red i spriječila daljnje incidente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan hrvatski državljanin pritvoren je zbog narušavanja javnog reda i mira, kao i zbog nepoštivanja policijskih uputa. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a bit će i kazneno prijavljen zbog oštećenja službenog vozila tijekom transporta u pritvor.

Policija je također bila prisiljena navijače Rijeke ispratiti sa stadiona do njihovih vozila, a potom ih ispratiti i iz same Ljubljane.

Sedam policajaca zadobilo je lakše ozljede tijekom intervencije. Istraga o napadima na službene osobe i dalje je u tijeku, a policija pokušava identificirati sve odgovorne za ove nerede.

Uz to, kako navode slovenski mediji, policija je utvrdila da organizatori nisu osigurali dovoljan broj redara, što je bio jedan od uvjeta za dobivanje dozvole za održavanje utakmice. Inspekcija je otkrila da je na stadionu nedostajala gotovo trećina predviđenog broja redara. Zbog ovog propusta, protiv organizatora bit će poduzete odgovarajuće mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo