KAOS, KRŠ I LOM / Nova snimka i fotografije s mjesta brutalnog sukoba: Sve je bilo blokirano, torcidaši su bili izvan svojih vozila

Nove fotografije brutalnog sukoba Torcide i policije: Sve je bilo blokirano, torcidaši su bili izvan svojih vozila

22.5.2022.
12:04
VOYO logo

Težak sukob Torcide i interventne policije dogodio se sinoć na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i njezin epilog jutros je tema dana u hrvatskim medijima. Jedna od osoba ozlijeđenih u sinoćnjem masovnom sukobu Torcide i policije hospitalizirana je u Općoj bolnici Karlovac. Policija je za 14.00 najavila i izvanrednu press konferenciju.

Hina pak javlja kako je ranjen mladi policajac E.N. koji ia prostrijelnu ranu desne potkoljenice. No, DORH je izdao priopćenje u kojem kažu kako su ranjena dva navijača. U svakom slučaju, ranijeni muškarac je operiran i stabilno, izvan životne opasnosti. U ovom trenutku, to je najvažnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni kirurg Suad Crnica rekao je da je pacijent s ozljedom noge stigao u subotu u 22.45, da je stabilno i izvan životne opasnosti, te da se "ne očekuju komplikacije, iako su i one moguće”.

"Riječ je o mlađoj osobi koja dobiva sve aktivne mjere liječenja i ne očekujemo da bi oporavak bio kompliciran, jer prostrjelom nije zahvaćena ni kost ni vitalne strukture”, rekao je Crnica i naglasio da će se tek za dan dva moći kvalificirati je li ozljeda 'teška tjelesna' ili samo lakša, za sada je granična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvijestila da je policija "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", te da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

Image
NAKON SUKOBA NA AUTOCESTI /

Jedan od prostrijeljenih Torcidaša operiran, stabilno je i izvan životne opasnosti

Image
NAKON SUKOBA NA AUTOCESTI /

Jedan od prostrijeljenih Torcidaša operiran, stabilno je i izvan životne opasnosti

Također, na društvenim mrežama i po navijačkim krugovima bliskim Torcidi priča se kako je jedan navijač dobio metak u rebra, ali za takvo što nema nikakva službena potvrda, te je stvar nagađanja. Jer, ne postoje informacije o prijavljenim u bolnici, bilo kojoj, a ipak je propucavanje rebra moguća smrtna ozljeda. Više o sinoćnjem teškom incidentu čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Fotografije tučnjave izmedju Torcide i policije. U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorista Desinec navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadaca, a u napadu je ozlijedjeno desetak policajaca.

Stigla je i nova snimka na kojoj možemo vidjeti trenutak u kojem su sve trake na A1 autoputu u smjeru Karlovca (Lučko-Karlovac dionica) stopirane, odnosno, blokirane.

Image

Do toga je došlo jer su torcidaši samoinicijativno stali sa svojim vozilima u trenutku dok ih je 1600 bilo prepraćivano s policijskom ophodnjom prema Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kolona vozila i autobusa stajala je u mraku u blizini bezinske, na čijem odmaralištu je i došlo do brutalnog obračuna Torcide i interventne policije, u kojoj je još dosta osoba (desetak službenika policije) zadobilo ozljede. Na fotografijama možete vidjeti trenutak kad su se torcidaši nalazili izvan svojih vozila.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo