BRUTALNI SUKOB / Mađarski navijači napali i istjerali policiju s tribine: 'Scene s Wembleyja podsjećaju na najgore dane nogometnog huliganstva'

Mađarski huligani potukli se s policijom na Wembleyju

13.10.2021.
19:48
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na društvenim mrežama pojavila se snimka brutalnog sukoba mađarskih huligana i engleske policije jučer na Wembleyju.

Zamaskirani i u crnini napali policiju

Novinska agencija Reuters javlja kako je u sukobu navijača i policije na tribini sudjelovalo na desetke huligana iz Mađarske. Do tučnjave je došlo na početku kvalifikacijske utakmice za SP između domaćina Engleske i Mađarske (1-1).

"Scene s Wembleyja podsjećaju na najgore dane nogometnog huliganstva", stoji u tekstu.

Oko 600 navijača Mađarske stisnuto je bilo u mali kutak stadiona, mnogi odjeveni u crne majice ultrasa koji prate klubove i reprezentaciju i s maramama preko lica, šiltericama i kapuljačama na glavi. Uglavnom su Mađari bili odjeveni u tzv. crninu, što je popularno među hard core navijačkom populacijom jer otežava policiji identifikaciju izgrednika a i ostavlja strašniji uniformirani dojam nogometnih huligana. Naravno, obavezno su napadači, doduše ne svi ali njih dosta, imali nešto preko lica...

Policija došla na tribinu

Metropolitanska policija grada Londona priopćila je da je poduzela mjere nakon rasnog zlostavljanja:

"Ubrzo nakon početka večerašnje utakmice na Wembleyju, policajci su došli na tribinu kako bi uhitili gledatelja zbog rasno teškog prekršaja javnog reda i mira nakon komentara upućenih stjuardu", objavila je policija na Twitteru.

"Kad su ga policajci počeli izdvajati, izbila je manja tučnjava jer su ostali uletjeli za izdvojenog izgrednika. Red je brzo uspostavljen i u ovoj fazi nije bilo daljnjih incidenata", navodi londonska policija.

Navijači Mađarske su zviždali dok su igrači Engleske prije početka udarca kleknuli uz znak podrške (Black Lives Matters). Kad je utakmica počela, došlo je do problema između navijača i grupe redara.

Šutirali osoblje osiguranja

Zatim je stigla policija a neki su udarali palicama po navijačima, od kojih su se mnogi popeli preko barijere i udarali i šutirali osoblje osiguranja.

"Jedan navijač pao je na tlo s krvlju koja je šiknula iz rane na glavi, dok je nekoliko policajaca također oboreno dok su ih navijači napadali", stoji u pisanju Reutersa.

Policija se zatim povukla s tribine pod navalom huligana koji su se potom vratili na svoja mjesta a onda je stigla skupina interventne policije u kacigama.

Wembley postao stadion za izgrede

Incident se na ovom kultnom stadionu dogodio nakon što je na i oko Wembleyja bilo velikih problema i nereda u finalu Eura 2020., kada su stotine navijača provalili na stadion.

Za napomenuti kako je u rujnu u Budimpešti također bilo problema kad su ove dvije reprezentacije igrale. Mađarski nogometni savez kažnjen je zabranom dolaska navijačima na utakmicu reprezentacije, zbog bacanja predmeta i rasizma.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali