GNJUSAN 'FAKE NEWS': / Fotografije 'napadnutih sezonaca' s Brača koje trenutno kruće internetom su lažne

Image
Foto: Screenshot/Balkanski navijači/Tifo Network

Fotografije su se pokazale lažnima jer, kao prvo, na njima nisu napadnuti sezonci, a, kao drugi, nisu snimljene na Braču

17.6.2019.
16:54
Screenshot/Balkanski navijači/Tifo Network
VOYO logo

Na društvenim mrežama posljednjih nekoliko dana kruže dvije fotografije “hrabrog” naslikavanja pod otkriljem noći ispred grafita Hajduka tri osobe s uzdignuta tri prsta. Također, na drugoj fotografiji dvojac drži srpsku zastavu dok treći fotografira selfie, ispred grafita, s natpisom poruke Torcide s jedne od utakmice prije više godina.

Spomenute fotografije objavljene su na Facebook stranicama i na ostalim kanalima za komunikaciju koji se bave navijačkom supkulturom i prate navijačka zbivanja u regiji i Europi. Naravno, objava fotografija izazvala je ljutnju, posebno navijača Hajduka koji su se, i zbog ovog napada, ponovno našli na udaru javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori istih dometnuli su kako su to sezonci iz vukovarske okolice napadnuti tijekom održavanja Torcida kupa u Supetru. No fotografije su se pokazale lažnima jer, kao prvo, na njima nisu napadnuti sezonci, a, kao drugi, nisu snimljene na Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, jedna od osoba nosi Partizanovu kapu, a za napadnute sezonce pisalo se kako se radi o zvezdašima. Osoba koja je svjedočila napadu potvrdila je za Index kako uistinu fotografije nemaju nikakve veze s napadom.

Nije jedini slučaj

Nije to jedini slučaj koji je proteklih dana punio rubrike hrvatskih medija. Naime, prije nekoliko dana gotovo na istim facebook-stranicama i navijačkim portalima, kao i ostalim komunikacijskim kanalima, pojavile su se fotografije koje su se odmah po objavi proširile među navijačkom populacijom, za koje se tvrdi da je na njima jedan od napadnutih Vukovaraca u Supetru…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vukovar navija za Zvezdu”, natpis je na majici na jednoj fotografiji, a na drugoj je mladiću preko lica crveni šal i na glavi Zvezdina kapa…

“Ove fotografije stavljaju premlaćivanje na Braču u navijački kontekst, a ne međunacionalni zbog kojeg je ovih dana incident postao top tema i nacionalnih medija”, pisanje je Dalmatinskog portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odmah se u navijačkim krugovima počelo govoriti da je to uzrok tučnjave, a ne traženje sezonaca srpske nacionalnosti, jer takvi incidenti nisu baš nešto česti, iako Dalmacija sve više ‘uvozi’ radne snage s istoka. S druge strane, navijački obračuni nisu tako rijetki, a nekoliko puta su izbile masovne tučnjave u dalmatinskim mjestima između torcidaša i BBB-ovaca. Pogotovo se pamte makljaže u Vodicama”, stoji u tekstu spomenutog regionalnog portala.

“Počeli su dizati moje fotografije stare više od pet godina, snimljene bezveze u srednjoj školi. Iskopali su ih negdje na internetu. Pa meni je najbolji prijatelj hajdukovac. Toliko ružnih i prijetećih poruka sam dobio da na Braču ne mogu više ostati, ne osjećam se ni ugodno ni sigurno. Došao sam tu raditi, moj šef je super, ekipa mi je super. Baš zato i idem, i zbog šefa i zbog ekipe i zbog sebe, ne želim nikome neugodnosti. Mnogi me sada žele predstaviti na ružan način, ali ja nisam taj”, kazao je napadnuti 21-godišnjak iz Vukovara za 24sata prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo