HOROR / Brat Igora Karačića javio se iz Turske: 'Pas je počeo zavijati i probudio je suprugu minutu prije potresa..'

Image
Foto: Profimedia

Brat našeg slavnog rukometaša Igora Karačića, Goran, brani za turski nogometni klub Adanaspor

6.2.2023.
18:14
Profimedia
VOYO logo

Razoran potres koji je u ponedjeljak pogodio južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju usmrtio je najmanje 2300 i ozlijedio više tisuća ljudi, dok su mnogi ostali zarobljeni u ruševinama kuća i stambenih zgrada.

Image
'NE VJERUJEM DA SAM SE IZVUKAO' /

Reporter se javio iz epicentra pakla u Turskoj: 'Naknadni udari bili su kao Armagedon. Mama i tata su vrištali'

Image
'NE VJERUJEM DA SAM SE IZVUKAO' /

Reporter se javio iz epicentra pakla u Turskoj: 'Naknadni udari bili su kao Armagedon. Mama i tata su vrištali'

Potres magnitude 7.8 koji se dogodio prije izlaska sunca po hladnom zimskom vremenu bio je najgori koji je pogodio Tursku ovog stoljeća. Nakon njega u ranim poslijepodnevnim satima uslijedio je još jedan jak potres magnitude 7.7, a u međuvremenu je tlo tresao niz slabijih potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli dan iz Turske stižu zastrašujuća svjedočanstva ljudi koji su svjedočili stravičnim scenama, a sada se za bosanskohercegovački Dnevni avaz javio brat našeg slavnog rukometaša Igora Karačića, Goran, koji brani za turski Adanaspor.

Goran se u vrijeme potresa nije nalazio na jugu Turske, nego u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer smo doputovali u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umranijesporom. Međutim, sportski direktor nam je upravo javio da je sve otkazano. Ma kome je sada do nogometa, bitnije je spašavati živote. Svi smo još u šoku. Supruga mi je ostala u Adani. A prve informacije od tamo su katastrofalne. I u mom stanu su napukli zidovi, ne znam... Čekamo privatni let za povratak u Adanu", rekao je na početku razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je otkrio da je njegova supruga u trenutku potresa bila u stanu u Adani, gradu koji je teško stradao od posljedica razornog potresa.

"Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, tako da ju je probudio, a kada je, kako kaže, počeo udarati jako, pokupila je naše dokumente i izašla na cestu. Trenutno u Adani vlada kaos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj. Kako sam saznao i vidio, Adana je polurazrušena, ali možda je i najbolje prošla u toj kompletnoj regiji koju je pogodio potres. Inače, iz kluba su se odmah pobrinuli za sve obitelji igrača i članova stručnog stožera, tako da smo po tom pitanju mirni. Ali jutros je šok bio baš velik. Probudili smo se, normalno, za utakmicu – da idemo na doručak, a onda sam na mobitelu ugledao tisuću poruka. U prvi tren mi nije bilo jasno što se uopće događa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su nam da grad koji smo jučer ostavili nije više isti. Teško je sve to primiti... Ipak, ja sam već godinama u Adani (od 2016. godine, op. a.). To mi je drugi dom", poručio je Goran Karačić.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo