NAJGORI START CHELSEAJA / Mourinho predmet sprdnje zbog izjave iz 2006.

Image
Foto: Sceenshot

Poraz od Basela u 1. kolu Lige prvaka i službeno je označio najgori start sezone za Chelsea u posljednjih 10 godina, što se poklapa s dolaskom Romana Abramoviča na čelo londonskog kluba. Zbog lošeg rezultata nastradao je Mourinho, ali ne od strane bogotog Rusa, već korisnika društvenih mreža.

19.9.2013.
11:16
Sceenshot
VOYO logo

"Ovdje je riječ o omletu i jajima. Nema jaja - nema omleta. Sve ovisi o kvaliteti jaja. U supermarketu imate jaja prve klase, druge ili treće, a neka su skuplja od drugih i od njih se pravi bolji omlet. Dakle, kada su jaja prve klase u Waitroseu (lanas britanskih supermarketa op.nov.), a vi ne možete ići tamo, onda imate problem", antologijska je izjava Josea Mourinha iz 2006. godine uoči obračuna u Ligi prvaka protiv Rosenborga.

Portugalac je tada kukao zbog izostanka niza ozlijeđenih igrača kao što su Frank Lampard, Michael Ballack, Ricardo Carvalho i Didier Drogba, što je u konačnici rezultiralo remijem protiv norveškog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da britanski novinari, a pogotovo korisnici društvenih mreža, imaju 'debelo' pamćenje i ne zaboravljaju tako lako, nakon sinoćnjeg poraza od Basela u 1. kolu Lige prvaka, koji je i službeno označio najgori start sezone za Chelsea u posljednjih 10 godina, što se poklapa s dolaskom Romana Abramoviča na čelo londonskog kluba, odlučili su se 'napiti krvi' portugalskom stručnjaku.

Tako su se Twitterom i Facebookom počele širiti slike Mourihna s razbijenim jajem na glavi, a i neke naslovnice dnevnih novina osvanule su s fotografijom Portugalca s čudnim izrazom lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tu počinje nabrajanje njegovih 'grijeha'. U potpunoj oskudici napadača gurnuo je naprijed samo Samuela Eto'oa, a Fernando Torres mu nije bio dovoljno dobar ni da sjedi na klupi. Mourinho se vjerojatno sada pita i što mu je trebalo da mladog i potetnog Romela Lukakua pošalje na posudbu.

Ništa bolja situacija nije ni u veznom redu. Portugalac je potpuno 'zaledio' i zaboravio na Juana Matu, ponajboljeg veznjaka Chelseaja prošle godine, a priliku je dao neiskusnom Marcu van Ginkelu te svježe pridošlom Brazilcu Willianu, koji se uoće nije vidio protiv Basela, kažu engleski novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni 'Fortress Bridge', kako su novinari popularno nazvali Stamford Bridge za vrijeme Mourihnove prethodne ere, više nije neosvojiva tvrđava, a Basel je nanio Chelseaju prvi domaći poraz u Ligi prvaka nakon 10 godina.

A što na sve kaže Mourinho kojeg je u razgovor nakon poraza od Basela reporter Geoff Shreeves pokušao nasamariti legendarnom izjavom 'o jajima i omletu', ali Portugalac baš nije skužio šalu. Pogledajte intervju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo