MONACO OPET KIKSAO: / Marseille slavio i svojio važne bodove za Ligu prvaka

Image
Foto: AFP

Na ljestvici vodi PSG sa 81 bodom, Lille je drugi sa 20 bodova manje

13.4.2019.
22:16
AFP
VOYO logo

U susretu 31. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio Nimes sa 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za Ligu prvaka, dok je Monaco kod kuće odigrao 0-0 protiv Reimsa i opasno se 'kocka' sa svojim prvoligaškim statusom.

Marseille je pobjedom protiv Nimesa prekinuo niz od tri kola bez pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OM se dugo mučio, a onda u razmaku od 60-tak sekundi zabio dva gola. Valere Germain je u 72. minuti zabio glavom nakon kornera za 1-0, a samo minutu kasnije Luiz Gustavo je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 2-0. Goste je u život vratio Teji Savanier pogotkom iz kaznenog udarca u 82. minuti, ali više od toga nije išlo.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car igrao je cijeli susret za OM a u 24. minuti je zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Marseille's Croatian defender Duje Caleta Car (C) vies with Rennes' Senegalese forward Mbaye Niang (R) during the French L1 football match between Rennes (Stade Rennais FC) and Marseille (OM), on February 24, 2019, at the Roazhon Park in Rennes, northwestern France. (Photo by JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP)

Monaco nije uspio slomiti obranu Reimsa i rezultatom 0-0 nastavio je seriju loših rezultata ugrozivši svoj prvoligaški status. Momčad iz Kneževine je u zadnjih šest kola upisala samo jednu pobjedu i trenutačno se nalazi tek jednu poziciju iznad zone ispadanja. Srećom, Monaco još uvijek ima sedam bodova više od opasne zone. Danijel Subašić je branio za domaćine.

U ljepotici kola Strasbourg i Guingam su odigrali 3-3. Gosti su imali 1-0 i 2-1, ali su na koncu spašavali i bod koji im malo znači u borbi za prvoligaški spas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za domaći sastav zabili su Ludovic Ajorque (39, 73) i Sanjin Prcić (69), dok su strijelci za 'fenjeraša Le Championnata' bili Marcus Thuram (37), Lucas Deaux (63) i Jeremy Sorbon (86).

Na ljestvici vodi PSG sa 81 bodom, Lille je drugi sa 20 bodova manje, a treći je Lyon sa 56 bodova. Marseille se probio na četvrto mjesto sa 51 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI

Marseille - Nimes 2-1 (Germain 72, Luiz Gustavo 73 / Savanier 82-11m) Caen - Angers 0-1 (Reine-Adelaide 61) Monaco - Reims 0-0 Strasbourg - Guingamp 3-3 (Ajorque 39, 73, Prcić 79 / Thuram 37, Deaux 63, Sorbon 86)

U petak: Dijon - Amiens 0-0 Nantes - Lyon 2-1 (Coulibaly 11, Limbombe 83 / Terrier 41)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju: Montpellier - Toulouse Rennes - Nica Saint-Étienne - Bordeaux Lille - PSG

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo