„Mogli smo i top da unesemo!“

Vođe huligana znaju da zbog loše organizacije utakmica u Srbiji mogu da unesu na stadion gotovo sve

6.11.2013.
11:40
VOYO logo

Vođe huligana znaju da zbog loše organizacije utakmica u Srbiji mogu da unesu na stadion gotovo sve - od baklji, noževa i topovskih udara, do satara i pištolja! A kako to izvode, postoji više načina.

- Najčešći način je stavljanje baklji u gaće, pa je obezbeđenje nemoćno da to utvrdi običnim pregledom posetilaca! Postoji i manje rizičan način za unošenje pirotehničkih sredstava i oružja, a to je veza s redarima. Kada se dogovore s njima, navijači tačno znaju na koju kapiju treba da uđu i bez problema unesu sve što nije dozvoljeno - otkriva za „Blic” jedan od redovnih posetilaca Zvezdinog severa i učesnik opasnih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu nije kraj njihovoj domišljatosti: dobar deo zapaljivih sredstava može da se unese dva-tri sata pre početka meča kada navijači postavljaju na tribine transparente i koreografiju, čemu se redari i službenici kluba ne protive. To je prilika da se uz dozvoljene i vidljive rekvizite unese i mnogo sakrivenih.

- Najsigurniji način da se unese sve i svašta je na službeni ulaz, za šta je potrebno poznavati nekog iz kluba, ali ima i toga - tvrdi sagovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmilitantniji među “delijama” i “grobarima” javno se hvale svojom “veštinom” za koju redari i policija nemaju leka, tvrdeći:

- Da nam treba, mogli smo i top da unesemo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što će zbog njihovog ludila zadesiti Partizan i Zvezdu - nekoliko stotina hiljada dinara i pražnjenje tribina na narednim utakmicama - ipak je mačji kašalj prema onome što bi ih snašlo da se takva paljevina desila na evropskoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo