NAJBOLJI NOGOMETAŠ SVIJETA / Messi opet 'opalio' pljusku Cristianu Ronaldu

Image
Foto: PIXSELL

Na vrhu nogometnog svijeta ništa novo. Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta opet je dobio čudesni Argentinac, Leo Messi.

9.1.2012.
20:28
PIXSELL
VOYO logo

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi proglašen je najboljim nogometašem svijeta u izboru koji od 2010. zajedno dodjeljuju Međunarodna nogometna federacija (FIFA), te ugledni francuski magazin France Football.

Messi je nagradu FIFA Ballon d'Or osvojio sa 47.8 posto glasova, drugo mjesto je pripalo igraču Real Madrida Portugalcu Cristianu Ronaldu sa 21.6 posto glasova, dok je treće mjesto osvojio Messijev suigrač Xavi sa 9.23 posto.

Messi je nagradu za najboljeg nogometaša svijeta osvojio i prošle godine, a slavio je i u Fifinom izboru 2009. godine postavši tako tek šesti nogometaš koji je tri puta pobijedio u najpoznatijim izborima na svijetu. U izboru France Footballa tri puta su najbolji bili Johan Cruyyf, Michel Platini i Marcio van Basten, dok su u izboru Fife tri puta nagradu 'nogometaš godine' osvojili Ronaldo i Zinedine Zidane.

Za najboljeg trenera godine proglašen je strateg Barcelone Pepe Guardiola, a u konkurenciji za nagradu bili su i Alex Ferguson, te Jose Mourinho.

Japanka Homare Sawa je nogometašica godine, a Japanac Norio Sasaki je najbolji trener ženske momčadi. Japanu je pripala i nagrada za fair-play, dok je nagradu za gol sezone osvojio je Brazilac Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo