PORAZ NAKON kaznenih udaraca / Medvjedi zadržali izglede za plasman u doigravanje

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon pobjede prije šest dana u Moskvi nad Spartakom od 3-1 danas je Medveščak regularni dio utakmice u Omsku završio rezultatom 3-3 i time osvojio bod s kojim je trenutno na sedmom mjestu Zapadne konferencije sa 72 boda.

14.1.2014.
16:06
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Hokejaši Medveščaka poraženi su nakon izvođenja kaznenih udaraca u utakmici 44. kola KHL lige u susretu s Avangardom iz Omska sa 3-4 (2-0, 0-2, 1-1; 0-1), ali su osvojenim bodom zadržali realne izglede za plasmanu u doigravanje u premjernom nastupu u KHL ligi.

Nakon pobjede prije šest dana u Moskvi nad Spartakom od 3-1 danas je Medveščak regularni dio utakmice u Omsku završio rezultatom 3-3 i time osvojio bod s kojim je trenutno na sedmom mjestu Zapadne konferencije sa 72 boda. Na šestom mjestu je s dva boda više, ali i s utakmicom više moskovski CSKA.

Domaćini su bolje otvorili susret u kojem su prvu trećinu dobili s 2-0 pogocima Denisa Kuliaša u 12,14 minuti i Andrea Ivanova u 13,41 minuti. To nije obeshrabilo goste koji su početkom druge trećine pogotkom Hugha Jessimana u 20,51 minuti najprije smanjili vodstvo domaćih na 1-2, da bi u 38,47 minuti Matt Murley iskoristio prednost igrača više i poravnao na 2-2.

Avangard ponovno u posljednjoj trećini utakmice u vodstvo dovodi Aleksander Perežogin pogotkom u 42,49 minuti, da bi Ryan Vesce u 48,37 minuti izjednačio na 3-3 što je bio konačni rezultat regularnog dijela utakmice u kojoj je svakoj momčadi pripao po bod.

Kod izvođenja kaznenih udaraca Medveščakovci iz tri serije nisu uspjeli postići pogodak, dok je u ruskoj momčadi to uspjelo Sergeju Širakovu koji je njime donio dva boda domaćinima.

'Medvjedima' je do konca regularnog dijela sezone ostalo još 10 utakmica od kojih čak sedam igraju u gostima i to u siječnju tri, zatim dvije krajem veljače, nakon zimskih Olimpijskih igara u Sočiju, te početkom ožujka još dvije.

Sljedeću utakmicu Medveščak će igrati za dva dana protiv Barisa u Astani, zatim sljede susreti protiv Jugra 18. siječnja u Khanti-Mansijsku i Automobilista iz Jekaterinburga 20. siječnja.

Prije početka ZOI u Sočiju Medveščak će odraditi i tri utakmice u zagrebačkoj Areni - protiv Atlanta (23. siječnja), Lokomotiva (25. siječnja) i Sjeverstalja (27. siječnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo