uvijek vrući derbi / Mata s dva pogotka srušio Liverpool, Gerrard 'pocrvenio' nakon 45 sekundi

U jednom od najvećih engleskih nogometnih derbija Manchester United je na Anfieldu pobijedio Liverpool 2-1 pobjegavši 'redsima' u borbi za Ligu prvaka na pet bodova prednosti

22.3.2015.
16:30
VOYO logo

U jednom od najvećih engleskih nogometnih derbija Manchester United je na Anfieldu pobijedio Liverpool 2-1 pobjegavši 'redsima' u borbi za Ligu prvaka na pet bodova prednosti.

United je stigao do pobjede golovima Juana Mate (14, 59), dok je strijelac za Liverpool bio Daniel Sturridge (69). Pobjeda 'Crvenih vragova' mogla je biti i uvjerljivija, no Wayne Rooney je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade promašio jedanaesterac. Točnije, njegov udarac je sjajno obranio Simon Mignolet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u prvoj minuti drugog poluvremena kada je kapetan Liverpoola Steven Gerrard dobio crveni karton. Gerrard je ušao u igru u drugom poluvremenu i nakon svega 45 sekundi je dobio crveni zbog udaranja Andera Herrere. Engleski mediji su ironično napisali kako je 'Rodgers dao Gerrardu 45 minuta protiv Uniteda, no ovaj je to shvatio kao 45 sekundi'. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren zbog ozljede nije nastupio za Liverpool koji je upisao prvi poraz u posljednjih 14 utakmica.

United se ovom pobjedom učvrstio na četvrtom mjestu sa 59 bodova, pet više od Liverpoola na petoj poziciji. Treći je Arsenal sa 60 bodova, Manchester City na drugom mjestu ima 61 bod, a u vodstvu je Chelsea sa 64 boda i dvije utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike