I maserka priznala nečasne radnje u velikoj mućki

Na vidjelo izlazi sve više tajni vezanih uz sedmerostrukog pobjednika Tour de France Lancea Armstronga i njegovo navodno korištenje zabranjenih sredstava.

16.10.2012.
10:39
VOYO logo

Oglasila se i Emma O'Reilly, osobna maserka Lancea Armstronga u njegovim najuspješnijim sportskim godinama, kada je vladao Tour de Franceom, najprestižnijom svjetskom biciklističkom utrkom. "Jedne godine smo dečko i ja šest sati putovali u Španjolsku kako bismo se tamo našli s Bruyneelom, menadžerom tadašnje momčadi u kojoj je bio Armstrong. Diskretno mi je tada Bruyneel dao tablete za Armstronga, a mi smo sutradan krenuli prema Francuskoj. Našla sam se s Armstrongom na parkiralištu restorana i predala mu paket tableta", ,izjavila je O'Reilly. Ovo je samo jedan od iskaza koji potvrđuju sumnju u to da je Armstrong uistinu koristio doping tijekom sportske karijere, a podsjećamo da ga je američka antidoping agencija optužila za intezivno korištenje dopinga, rekavši kako imaju iskaze 26 osoba koje su potvrdile ili su spremne potvrdili tu veliki mrlju u Armstrongovoj karijeri.

U emisiji na BBC-ovom radiju se oglasio i Tyler Hamilton, bivši Armstrongov momčadski kolega, čija je karijera u potpunosti uprljana dopingom zbog kojeg je ostao i bez olimpijskog zlata iz 2004. On tvrdi da je Teksašanin 1999. na Touru plaćao motociklista koji je ekipu opskrbljivao krvnim dopingom poznatim pod nazivom EPO. "Da, 1999. godine smo imali motociklista koji nas je pratio gotovo cijelo vrijeme tijekom tri tjedna trajanja Toura. Uvijek je bio u blizini hotela u kojima smo odsjedali kako bi nam mogao isporučiti robu. Znali smo da i drugi riskiraju, pa smo i mi išli tim putem", istaknuo je Hamilton i dodao: "Lance mu je platio između 15.000 i 20.000 dolara. Na kraju, kad je Armstrong osvojio Tour, skupili smo novac i kupili motociklistu Rolex. I sada negdje taj momak hoda svijetom i nosi zlatni Rolex na ruci", dodao je Hamilton koji je od 1998. do 2001. vozio s Teksašaninom za US Postal. Armstrong je te 1999. godine osvojio svoj prvi od sedam uzastopnih naslova na Tour de Franceu. Mogao bi ostati bez svih ukoliko Međunarodna biciklistička federacija (UCI) potvrdi odluku Američke antidopinške agencije (USADA) da mu se ponište svi rezultati zbog sustavnog korištenja dopinga o čemu je pod prisegom svjedočilo 26 Armstrongu bliskih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo