MOGUĆA DUŽA KAZNA / Marion Jones u zatvor na dvije godine?

Image

Bivša sprinterica Marion Jones mogla bi provesti dvije godine u zatvoru ako Savezni sud u New Yorku ne potvrdi njenu uvjetnu zatvorsku kaznu.

11.12.2008.
16:24
VOYO logo

Da li će bivša svjetska rekorderku i olimpijska pobjednica Marion Jones morati provesti dvije godine u zatvoru bit će donesena u petak na Saveznom sudu u New Yorku.

Jones je u listopadu priznala da je lagala istražiteljima po pitanju korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava, te nijekala saznanja o prevari s čekovima u koju je bio umiješan otac njenog djeteta, također dopingirani bivši američki sprinter Tim Montgomery, koji je nedavno u zatvoru priznao da je uzimao nedopuštena sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša je sprinterica osuđena u siječnju, a osim šest mjeseci zatvorske kazne, dobila je i dvije godine uvjetne kazne, te ukupno 800 sati društveno korisnog rada. Svjetska atletska federacija (IAAF) reagirala je uzevši joj sve osvojene medalje, te je obrisala sve njezine rezultate nakon sudske presude.

Njen odvjetnik traži da njujorški Savezni sud potvrdi uvjetnu zatvorsku kaznu. Sud, pak, spominje mogućnost zatvora u trajanju dvije godine. Međutim, odvjetnici i tužitelji smatraju da je realnije očekivati da će Jones provesti do šest mjeseci iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo