održano prvo ROČIŠTE / 'Mamić je Duduu uzimao 20 posto, a Fifa dopušta samo šest'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Eduardo da Silva je s izvršnim dopredsjednikom Dinama 2001. godine sklopio ugovor prema kojem će mu davati 20 posto svih primanja do kraja karijere. Sada traži da sud takav ugovor poništi jer prema Fifinim propisima posrednici ne bi smjeli dobivati naknadu veću od šest posto.

8.11.2012.
21:01
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Održano je prvo ročište u sporu između Eduarda da Silve i Zdravka Mamića. Naime, oni su se našli na sudu jer Da Silva traži da se svi njegovi ugovori s Mamićem budu poništeni.

Eduardov odvjetnik Ivica Crnić je još jednom naglasio da se njegov status kao profesionalnog nogometaša mogao uređivati isključivo prema ugovoru koji je u skladu s Fifinim propisima.

Prema tim propisima, posrednici, u ovom slučaju izvršni dopredsjednik Dinama i njegov sin, ne bi smjeli dobivati naknadu veću od šest posto od Duduove plaće, a prema ugovoru kojeg je nogometaš potpisao sa samo 18 godina, Mamići polažu pravo na čak 20 posto svih ukupnih primanja. To uključuje i premije, nagrade, prihode od reklama i slično, prenosi Jutarnji list.

Odvjetnik Mamićevih, Krešimir Ćurković, pak i dalje tvrdi kako je riječ isključivo o građanskopravnoj stvari te da Fifa nema nikakvu nadležnost.

"Zdravko i Mario Mamić nisu dobili ni lipe. Nadam se da Eduardo ima dokument kojim će dokazati da im je plaćao", naglasio je Ćurković.

Ne mogu se dogovoriti niti oko visine duga, Da Silva tvrdi da je ispunjavao obveze dok je igrao za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo