ISKORISTILI DOMAĆI TEREN / Mali 'Vatreni' melju i dalje

Image
Foto: PIXSELL

Nakon 40 minuta i produžetaka od 2x5 minuta Hrvatska je protiv Ukrajine imala rezultat j1-1, pa su o pobjedniku odlučili kazneni udarci sa 6 metara, a junak je bio vratar Ivo Jukić koji je obranio tri penala.

7.2.2012.
7:43
PIXSELL
VOYO logo

U utakmici četvrtfinala EP u dvoranskom nogometu Hrvatska je u splitskoj Spaladium areni pred 8.000 gledatelja nakon izvođenja kaznenih udaraca pobijedila Ukrajinu 3-1 (1-1). Nakon 40 minuta i produžetaka od 2x5 minuta rezultat je bio 1-1, pa su o pobjedniku odlučili kazneni udarci sa 6 metara, a junak je bio vratar Ivo Jukić koji je obranio tri penala.

U prvom poluvremenu Hrvatska je uglavnom napadala, dok je Ukrajina pokušavala učiniti nešto iz kontranapada. Prva velika šansa za Hrvatsku ukazala se u 3. minuti kada je Marinović u kontranapadu pogodio stativu. Sedam minuta kasnije nakon dobre akcije Grcić iskosa zamalo promašuje gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela u 18. minuti, Grcić, koji je bio zatvoren uz korner liniju odlično se snašao i pogodio je Ovsjanikova od kojeg se lopta odbila u mrežu

Najbolju šansu u prvom poluvremnu Ukrajinci su imali u 19. minuti, a udarac Sorokina odlično je obranio vratar Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremnu Ukrajinci su preuzeli incijativu i to im se isplatilo u 30. minuti, a strijelac je bio Čepornjuk. Ukrajinci su još par puta ozbiljnije zaprijetili, ali vratar Jukić uvijek je bio na mjestu.

Budući da je nakon 40 minuta rezultat bio 1-1, uslijedili su produžeci 2x5 minuta, u kojima je svaka momčad imala po jednu šansu, ali bez rezultata, pa su o pobjedniku odlučili kazneni udarci sa 6 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je na scenu stupio vratar Jukić koji je obranio tri penala, dok su Grcić, Jelovčić i Novak bili precizni. Jedini gol za Ukrajinu iz penala zabio je Pavlenko, i to je bilo konačnih 3-1 za Hrvatsku.

Hrvatska će polufinalu, 9. veljače igrati protiv boljeg iz dvoboja između Rusije i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici četvrtfinala europski i svjetski prvaci Španjolci pobijedili su Rumunjsku sa 8-3, te će u polufinalu igrati sa pobjednikom dvoboja između Italije i Portugala.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike