BORUC "KOPIRAO" ROBINSONA / Maksimirska krtica u Belfastu

Vratar Poljske Artur Boruc u Belfastu primio gol koji neodoljivo podsjeća na onaj koji je Robinson primio u Maksimiru u kvalifikacijama za EURO.

28.3.2009.
20:11
VOYO logo

Sjeverna Irska upisala je i treću pobjedu u šestoj utakmici kvalifikacija za nogometni SP 2010. godine. U Belfastu je pala Poljska 3-2, a veliku krivnju za poraz snosi vratar Celtica Artur Boruc.

Napadač Dundee Uniteda Warren Feeny doveo je Sjevernu Irsku u vodstvo u 10. minuti, a na poluvrijeme se otišlo s neriješenim rezultatom nakon gola Ireneusza Jelena u 27. minuti. Branič Manchester Uniteda Jonathan Evans vraća domaćinima vodstvo u drugoj minuti drugog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 61. minuti dogodio se najzanimljiviji trenutak utakmice, a glavni akteri su bili gostujući branič Michal Zewlakow i vratar Artur Boruc. Vratio je Zewlakow loptu svom vrataru s nekih tridesetak metara, a ona je poskočila ispred Borucove desnice kojom ju je htio ispucati, i potom ušla u prazna vrata.

Gol neodoljivo podsjeća na onaj koji je primio engleski vratar Paul Robinson u kvalifikacijama za EURO 2008. na Maksimiru u pobjedi Hrvatske 2-0. Strijelac tada (ne)sretnog gola, ujesen 2006. godine, bio je Gary Neville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja su Poljaci uspjeli samo ublažiti poraz golom Mareka Saganowskog u posljednjoj minuti utakmice.

Pogledajte gol zbog kojeg će Boruc imati noćne more

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo