Na delti Neve /

Macron dolazi u 'ruski Versailles', iz Bruxellesa stiže kraljevski par

Image
Foto: AP Images

Francuski predsjednik nije prihvatio britanski poziv na bojkot Svjetskog prvenstva te će nazočiti večerašnjem polufinalu

10.7.2018.
10:23
AP Images
VOYO logo

Puno je političke simbolike iza zemalja koje igraju prvo polufinale na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Utakmica se igra u Sankt Peterburgu, a u "ruski Versailles" iz Pariza dolazi francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Kremlj je pozdravio Macronov dolazak. "Radosni smo što predsjednik Francuske dolazi u Rusiju", izjavio je Dimitrij Peskov, glasnogovornik predsjednika Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi će se večeras na obali rijeke Neve suprotstaviti Belgiji. Iz Bruxellesa stižu belgijski kralj Filip te njegova supruga Matilda. Dosad su belgijsku krunu na utakmicama u Rusiji predstavljali njihovi sinovi.

Stadion u Sankt Peterburgu koji će ugostiti večerašnju utakmicu nalazi se nedaleko od delte rijeke Neve. Strateški je to važan dio Rusije, koji je u povijesti uz Moskvu bio ključ ruske moći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale prije finala, kako mnogi nazivaju sraz Francuske i Belgije, počinje u 20.00 sati. Na jednoj strani bit će napadački trojac od 350 milijuna eura koji čine Lukaku, Hazard i De Bruyne, a na drugoj ništa manje vrijedne francuske zvijezde Mbappe, Griezmann, Pogba...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo