MOZAK TOTTENHAMA / Luka Modrić najbolji je veznjak na Otoku!

Image
Foto: PIXSELL

Iako je Opta rangirala igrače po brojnim kategorijama, ovo istraživanje baziralo se na tri najvažnije za veznog igrača: kreirane šanse za suigrače, točnost dodavanja i preciznost centaršuta.

17.5.2012.
16:42
PIXSELL
VOYO logo

Opta Sports, tvrtka koja se bavi prikupljanje i statističkim praćenjem nogometnih podataka, proglasila je LukuModrića najboljim veznim igračem Premiershipa. Iako je Opta rangirala igrače po brojnim kategorijama, ovo istraživanje baziralo se na tri najvažnije za veznog igrača: kreirane šanse za suigrače, točnost dodavanja i preciznost centaršuta.

U prvoj kategoriji dominiraju dva Španjolca. Najviše šansi svojim suigračima namjestili su Cityjev DavidSilva (104) i Chelseajev JuanMata (102), dok hrvatski reprezentativac zauzima odlično treće mjesto sa 96 kreiranih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se točnih dodavanja tiče, najbolji je Swanseajev AshleyWilliams sa 2594, a odmah do njega je Modrić sa 2534 uspješnih pasova. Zanimljivo, u ovoj kategoriji Silve i Mate nema ni blizu najboljih deset. Zapravo, veznjak Tottenhama jedini je koji se nalazi u TOP 10 kreatora prilika i na listi najboljih dodavača.

Kod preciznosti centaršuteva Modrić trojici igrača gleda u leđa, međutim, još uvijek je dovoljno dobar da ponese titulu najboljeg veznjaka na Otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo