DINAMO PAO U MINSKU / Lokomotivina europska premijera iz snova

Image
Foto: PIXSELL

Premda je u svojim redovima imala samo šestoricu igrača s europskim iskustvom, Lokomotiva je u Minsku odigrala sjajno i prava je šteta što nije i uvjerljivije slavila.

18.7.2013.
20:00
PIXSELL
VOYO logo

MINSK - Nogometaši Lokomotive ostvarili su pobjedu u svom prvom europskom nastup u 99-godišnjoj povijesti kluba nakon što su u Minsku pred 4.000 gledatelja porazili bjeloruski Dinamo 2:1 u prvom dvoboju 2. kola kvalifikacija za Europsku ligu.

Premda je u svojim redovima imala samo šestoricu igrača s europskim iskustvom, Lokomotiva je u Minsku odigrala sjajno i prava je šteta što nije i uvjerljivije slavila. Nažalost, 'lokosi' su u samoj završnici propustili realizirati jedanaesterac, a nisu iskoristili niti igrača više u posljednjih 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je povela u 12. minuti golom MarijaŠituma na asistenciju imenjaka Muse. Na 2:0 povećao je PetarMišić nakon sjajnog prodora i asistencije MathiasaChaga. U 62. minuti Dinamo je smanjio rezultat golom LazaraVeselinovića, no deset minuta kasnije bjeloruski sastav je ostao s igračem manje nakon što je SlobodanSimović zaradio drugi žuti karton. U samoj završnici najbolji igrač utakmice Chago je izborio kazneni udarac, no vratar AleksandarGutor je obranio udarac TomislavaMartinca.

Uzvratna utakmica je idućeg četvrtka na stadionu Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo