Litvanci se izvinili zbog himne „Hej Sloveni“

Hej Sloveni

31.7.2013.
15:52
VOYO logo

Fudbalska federacija Litvanije izvinila se Fudbalskom savezu Srbije zbog izvođenja pogrešne himne na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, prenosi Tanjug.

Taj incident desio se uoči polufinalne utakmice prvenstva između Srbije i Portugala, na kojoj su ’orlići’ posle penala izborili plasman u finale u kojem se sastaju sa Francuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik Fudbalskog saveza Litvanije Julijus Kvedaras uputio je pismo izvinjenja prvom čoveku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću zbog napravljene greške uoči utakmice odigrane 29. jula u Alitusu, kada je u čast igrača srpske reprezentacije umesto himne Srbije „Bože pravde“, intonirana himna „Hej Sloveni“.

- Litvanija se iskreno izvinjava srpskoj reprezentaciji i celoj srpskoj fudbalskoj porodici zbog intoniranja pogrešne himne. Orkestar koji je bio unajmljen da intonira himne obe ekipe pre utakmice nije stigao na zakazanu probu, i tako lokalno osoblje iz organizacije nije bilo svesno da će intonirati pogrešnu hmnu -, kaže se u pismu izvinjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik FS Litvanije ističe u pismu da nada da greška neće baciti senku „na sjajan učinak srpske reprezentacije do 19 godina koja je dospela do finala turnira, kao i na napor koji je učinjen da ovaj događaj bude što je moguće prijatniji za sve učesnike šampionata“.

Reprezentacija Srbije pobedila je Portugaliju u polufinalu prvenstva Evrope posle boljih izvođenja jedanaesteraca sa 3:2 i u četvrtak će od 20.45 igrati u finalu protiv selekcije Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo