UPITNE OLIMPIJSKE IGRE / Lindsey Vonn se liječi sirom

Image

Najbolja američka skijašica ozlijedila je potkoljenicu koju sada liječi oblozima od svježeg sira. Nada se da će nastupiti na Olimpijskim igrama u Vancouveru.

11.2.2010.
11:38
VOYO logo

Lindsey Vonn izašla je pred novinare i objavila da još nije sigurna hoće li nastupiti na Olimpijskim igrama koje u petak počinju u Vancouveru. Time je američka skijašica pokušala bar malo smanjiti pritisak američke javnosti koja očekuje nekoliko zlatnih odličja svoje uzdanice.

U srijedu ujutro skijašica je s poprilično samopouzdanja poručila da će se natjecati, no i da je nesigurna u svoju spremnost. Ipak, poslijepodne pojavila se mogućnost da će možda i odustati od natjecanja jer neće biti u mogućnosti skijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, to je jedna od mogućnosti", potvrdila je Vonn. 

Naime, dvostruka osvajačica Svjetskog kupa u skijanju još uvijek osjeća velike posljedice pada tijekom treninga slaloma u Austriji 3. veljače. Vonn je zaradila gadnu ogrebotinu, a ima i bolnu oteklinu na bočnom predjelu potkoljenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako od tada nije stala na skije i trpi jake bolove, liječenju je pristupila konzervativnim načinom - oblozima od svježeg sira, no kaže da još ne želi uzimati lijekove protiv boli.

Riječ je o austrijskom "topfen" siru. To je svježi sir koji je podrijetlom iz istočne Europe i pod drugim je imenima poznat u Bjelorusiji, Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj. Kao namirnica koristi se za sendviče, salate i razne kolače, a kao "narodni lijek" za liječenje oteklina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vonn će u četvrtak na treningu spusta prvi put od pada stati na skije i tada će vidjeti kako će se stvari razvijati. Na ZOI u Vancouveru ima namjeru natjecati se u pet disciplina, a prva na rasporedu je u super-kombinacija u nedjelju, 14. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo