I RUSI U OKTANSKOM CIRKUSU / Lada ulazi u Formulu 1

Image

Ruski proizvođač automobila sudjelovat će ovu sezonu uz Renault, momčad za koju vozi prvi ruski vozač u Formuli Vitalij Petrov.

4.3.2010.
15:18
VOYO logo

Ruski proizvođač automobila Lada sudjelovat će ovu sezonu u Formuli 1 uz Renault, objavljeno je u četvrtak. Renault, u kojem će voziti prvi ruski vozač u Formuli Vitalij Petrov, objavio je da dogovor pokriva i kombinezone i momčadske uniforme.

Francuski proizvođač automobila ima 25 posto udjela u Ladinom proizvođaču AvtoVAZ-u, najvećem ruskom proizvođaču automobila i Rusiju smatra prioritetnim tržištem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosni smo što možemo objaviti ovaj sporazum koji označava novi važan korak za Renault F1 Team i Formuli 1 u Rusiji", rekao je Gerard Lopez.

"Čast nam je da mi pomažemo ruski ulazak u ovaj sport i da ćemo nositi Ladin brand na najvišoj razini motosporta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum je navodno službeno potpisan u Moskvi u ponedjeljak.

A srpska momčad Stefan GP ipak neće sudjelovati sljedeće sezone u utrkama Formule 1. Unatoč odustajanju od natjecanja američke momčadi USF1, zbog čega će u nadolazećoj sezoni nastupiti 12, umjesto 13 planiranih momčadi, FIA nije dopustila ulazak srpske momčadi jer je "prekasno za dodavanje novih momčadi sadašnjim sudionicima prvenstva Formule 1". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbrži cirkus na svijetu kreće utrkom u Bahreinu 14.ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo