Kraj: Uspio je, Bolt održao obećanje!

Zagreb je ovih dana istinska sportska metropola. 61.

13.9.2011.
20:15
VOYO logo

Usain Bolt je napravio ono što je obećao, postavljen je novi rekord mitinga. Vremenom 9.85 Jamajčanin je odnio pobjedu na Hanžeku ali i skinuo rekord od 9.92 koje je postavio Tyson Gay.

Bolt je na stazi, publika je uzbuđena, sve je spremno za dugo očekivanu 'stotku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro bi na stazu trebao izaći i najbrži čovjek na svijetu, Usain Bolt, koji je najavio kako će u utrci na 100 metara oboriti rekord Hanžeka.

Ruskinja Ana Čičerova i na Hanžekovićevom memoriju pobijedila je Blanku Vlašić. Iako su obje visašica preskočile 200 cm i zapele na 204, našoj je atletičarki trebao jedan pokušaj više zbog kojeg je na kraju zauzela drugo mjesto. Na trećem mjestu završila je Ebba Jungmark.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆA VISINA - 204 cm - Čičerova je krenula prva i prvi put na natjecanju srušila letvicu. Ruši i Blanka u prvom pokušaju. U drugom pokušaju Čičerova još jednom ruši letvicu. Ni Blanka u drugom pokušaju nije uspjela. Ruskinja je uz veliki pljesak završila svoj nastup na Hanžeku nakon što je u trećem pokušaju na ovoj visini srušila letvicu. Na žalost, ni Blanka nije uspjela, u trećem pokušaju nije uspjela preskočiti 204 cm. Na taj način naša je visašica osvojila drugo mjesto iza Ane Čičerove.

NOVA VISINA - 200 cm - Čičerova izgleda sjajno, bez većih poteškoća sredila i ovu visinu. Blanka je zapela, njen prvi pokušaj na ovoj visini nije bio uspješan. U drugom pokušaju Blanka preskače dva metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLJEDEĆA VISINA - 197 cm - Jungmark je treći pokušaj prebacila na 197 i nije bila uspješna.

Memorijalnu utrku na 110 metara s preponama, osvojio je aktualni svjetski rekorder, Kubanac Dayron Robles s vremenom 13.00. Četiri stotinke zaostao je svjetski prvak Jason Richardson, a treći je na kraju bio David Oliver s 13.20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆA VISINA - 194 cm - Jungmark je prvi put na natjecanju zapela na ovoj visini. Ruše i Slesarenko i Školina. Čičerova i Blanka i dalje bez greške. Jungmark ruši u drugom pokušaju, dok Slesarenko i Školina ruše u sljedeća dva skoka i opraštaju se od natjecanja.

SLJEDEĆA VISINA - 190 cm - Ruši Šimić, preskače Jungmark, letvicu ruši Slesarenko, isto kao i Školina. Čičerova i Blanka ovu prepreku obavljaju bez problema. Slesarenko i Školina preskaču u drugom pokušaju, Šimić ruši još dva puta i oprašta se od natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVA VISINA - 185 cm - Šimić ruši u prvom pokušaju. Jungmark je i na ovoj visini uspjela preskočiti letvicu iz prve. I Slesarenko preskače bez većih problema, jednako kao i Školina. Čičerova s lakoćom preskače, isto je napravila i naša Blanka Vlašić. U drugom pokušaku preskočila je i Ana Šimić.

SLJEDEĆA VISINA - 180 cm - Opet je krenula Ana Šimić i opet je iz prvog pokušaraja srušila letvicu. Potom je skakala Ebba Jungmark i uspješno preskočila zadanu visinu. Šimić je u drugom pokušaju bila uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POČETNA VISINA - 175 cm. Krenulo je natjecanje skoka u vis za žene. Prva je skakala Ana Šimić i na žalost srušila letvicu. Iz drugog pokušaja bila je uspješna.

U 18.20 počinje natjecanje u skoku u vis, na kojem će uz našu Blanku Vlašić i svjetsku prvakinju Anu Čičerovu nastupiti još četiri visašice - naša Ana Šimić, Ruskinje Slesarenko i Školina te Šveđanka Jungmark.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prestižna utrka na 100 metara sa svjetskim rekorderom Usainom Boltom u glavnoj ulozi počinje točno u 20 sati. Jedna od uzbudljivijih utrka na zagrebačkom mitingu bit će ona memorijalna, na 110 metara prepone. Dayron Robles, svjetski rekorder, imat će priliku da se iskupi za nenamjernu pogrešku u finalu svjetskog prvenstva.

"Ne razmišljam više o tom šoku iz Južne Koreje", rekao je 24-godišnji Kubanac, koji je nakon pobjede diskvalificiran jer je rukom uoči cilja zakvačio Kineza Liua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Oliver će mu u Zagrebu, uz svjetskog prvaka Jeromea Gonzalesa, biti najveći suparnik.

"Malo sam razočaran ovom sezonom. Morat ću je malo poboljšati u Zagrebu. Moram priznati da sam se ove godine, na Kupu kontinentalnih gradova, zaljubio u Split", rekao je Oliver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Blanka Vlašić Vezani članci:

arti-201109120589006 arti-201109090174006 arti-201109110328006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike