30 veličanstvenih / Kovač pozvao Sammira, na popisu Čop, Pašalić i Močinić

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Izbornik hrvatske reprezentacije objavio je proširenu listu kandidata za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Na popisu se našlo i nekoliko imena iz HNL-a, a najveće je iznenađenje izbor Olivera Zelenike kao trećeg golmana i Sammira kojeg Kovač dosad nije zvao.

14.5.2014.
10:10
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Niko Kovač je najdulje čekao s objavom kandidata za SP, ali nije poput nekih svojih kolega izdiktirao konačna 23 imena, već je objavio prošireni popis od 30 igrača. Svoju odluku je dostavio FIFA-i još u utorak, a u srijedu je hrvatskoj javnosti otkrio imena kandidata.

U uvodu je hrvatski izbornik čestitao Dinamu na osvojenoj tituli, a Rijeci na osvojenom Kupu. Osvrnuo se i na 'slučaj Šimunić' rekavši kako je Joe puno dao reprezentaciji te da mu je žao što neće zaigrati u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, Šimunić neće biti s nama. Osobno žalim zbog toga jer je smo dobri prijatelji," kazao je hrvatski strateg dodavši kako je 'Šimunić puno dao za hrvatsku reprezentaciju kroz svojih 105 nastupa.

"Znamo kako je nedavno bilo u Beogradu u susretu protiv Srbije. Tko zna kako bi se rasplela naša priča da Šimunić nije napravio to što je napravio - zaradio crveni karton kako bi spriječio gol suparnika," kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Kovačevom popisu uglavnom su imena s kojima se 'tehniciralo' u posljednje vrijeme, ali iznenađenje je svakako to što je kao trećeg golmana pozvao Olivera Zeleniku, a ne kako se očekivalo - Rijekinog vratara Ivana Vargića.

Svoju odluku obrazložio je "skupljanjem iskustva za mladog vratara" koji ionako neće imati previše šanse pored iskusnih Stipe Pletikose i Danijela Subašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Iznenađenje predstavlja i poziv Sammiru kojeg Kovač do sada nije pozivao u reprezentaciju. Očito je Sammir solidnim igrama u Getafeu zaslužio priliku.

Na širem popisu je i vodeći strijelac Prve HNL i Dinama Duje Čop, a iz hrvatskog prvenstva dolaze još četiri igrača - Oliver Zelenika, Marcelo Brozović, Mario Pašalić i Ivan Močinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnu listu sa 23 imena izbornik mora predati FIFA-i do 2. lipnja, ali će je objaviti 31. svibnja nakon utakmice Hrvatska - Mali. Hrvatska će pripreme za Brazil početi u Bad Tatzmannsdorfu 21. svibnja, a 31. svibnja će u Osijeku odigrati pripremnu utakmicu protiv Malija.

Zanimljivo, austrijski Bad Tatzmannsdorf će treći put u posljednjih šest godina ugostiti najbolje hrvatske nogometaše uoči velikog natjecanja. Suradnja je počela 2008. za vrijeme EP-a u Austriji i Švicarskoj, a hrvatska reprezentacija je odabrala Bad Tatzmannsdorf i za pripreme uoči EP-a 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice u Osijeku igrači će dobiti slobodno, no 3. lipnja će 'Vatreni' otputovati u kamp Tivoli gdje će boraviti za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu. Hrvatska će svoju posljednju provjeru uoči World Cupa imati u Salvadoru 6. lipnja protiv reprezentacije Australije.

Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Brazila 12. lipnja u Sao Paulu, šest dana kasnije igra protiv Kameruna u Manausu, a natjecanje u skupini A okončat će protiv Meksika 23. lipnja u Recifeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA REPREZENTACIJA:

VRATARI: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Oliver Zelenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBRANA: Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Gordan Schildenfeld, Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Danijel Pranjić, Ivan Strinić, Igor Bubnjić

VEZNI RED: Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić, Niko Kranjčar, Mateo Kovačić, , Ivo Iličević, Ognjen Vukojević, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Ivan Močinić, Mario Pašalić, Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPAD: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Eduardo da Silva, Nikica Jelavić, Ante Rebić, Duje Čop.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo