POZNAT PRVI FINALIST EP-a /

Košarkaši Španjolske izborili finale

Image

Gasol i društvo pobijedili su Grčku 82-64 te će u nedjelju pokušati po prvi put u povijesti okititi se naslovom europskog prvaka.

19.9.2009.
18:51
VOYO logo

Košarkaši Španjolske prvi su finalisti Eurobasketa u Poljskoj, oni su u polufinalnom ogledu u Katowicama svladali Grčku sa 82-64 (26-21, 23-19, 15-11, 18-13).

Najefikasniji u sastavu Španjolske bili su Pau Gasol sa 18 i Rudy Fernandez sa 14 koševa, dok je za Grke Ioannis Bourousis ubacio 11 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to dvoboj u kojem su se sastali finalisti posljednjeg svjetskog prvenstva, a kao i prije tri godine u Japanu bolji su bili Španjolci koji će u nedjelju pokušati po prvi put u povijesti okititi se naslovom europskog prvaka.

Španjolci su poveli od samog početka dvoboja, a zbog većeg izbora kvalitetnih igrača ta je prednost samo rasla da bi sredinom četvrte četvrtine bilo i 23 pogotka prednosti (74-51).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu će Španjolska igrati protiv pobjednika dvoboja Srbija - Slovenija (igraju kasnije), dok će Grčka protiv poraženog iz tog dvoboja igrati za brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo