mladi centar u usponu / Ivica Zubac za RTL: 'Još uvijek ne mogu vjerovati da igram u NBA-u!'

Ivica Zubac jedno je od otkrića LA Lakersa. U svojoj rookie NBA sezoni mladi hrvatski centar impresionirao je mnoge. U razgovoru za RTL Zubac otkriva: 'S Magicom Johnsonom u kontaktu sam svaki dan'

5.5.2017.
18:57
VOYO logo

Iako je za njega sezona završila, Ivica Zubac ne može bez lopte.

216 cm visoki centar iz Čitluka živi američki san, nosi dres Lakersa kojeg kao klinac nije skidao, a sada s 20 godina čuva centre poput Howarda i Gasola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj je super, još uvijek nekad pomislim jel ovo stvarnost da igram za Lakerse. Kad ih vidiš, kad ih upoznaš, čudan osjećaj, gledao sam ih na Youtubeu, a kad sam ih vidio i upoznao - nestvarno", oduševljen je Ivica.

I to ne samo upoznao, na terenu se svakodnevno sudara s legendama, a imao je priliku učiti i od najboljeg strijelca u povijesti NBA lige. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo sam sa starijim trenerom i s njim sam nešto malo radio na sky hooku i on je došao do mene i kaže mi 'Kareem je na terenu čeka te, ajde izađi. Ja sam ostao u šoku, kao 'Kareem Abdul Jabbar?' Da kao ajde neće on tebe čekat", prisjeća se Zubac.

Zublocka prosječno zabija gotovo 8 koševa po utakmici, na kraju sezone skupio je 159 skokova te blokirao 33 puta. A sad ga je pod svoje preuzeo slavni Magic Johnson koji vodi operacije kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dnevnoj bazi razgovaramo, razmjenjujemo poruke i puno vjeruje u mene. Sjajan je osjećaj raditi s Magicom. Kad ti on daje savjete, slušaš ga, šutiš i sve pokupiš od njega", kaže Zubac.

Zaigrat će Ivica uskoro i u hrvatskom dresu jer u rujnu slijedi Europsko prvenstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo talenta i sve, ali dosta će biti mladih igrača koji su prvi ili drugi put u reprezentaciji. Teško je osvojiti s tako mladom ekipom. Prođemo skupinu i onda jedna utakmica protiv nekoga, sve se može dogoditi."

Skromni 20-godišnjak vjerovao je u sebe te dokazao da je spreman za najjaču ligu na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo