počelo je / Zbog ruske invazije raspala se najbolja košarkaška ekipa Europe

Image

Odgođena je utakmica CSKA i Real Madrida

28.2.2022.
11:30
VOYO logo

Svaki dan viđamo sve veće posljedice rata između Rusije i Ukrajine. Sportaši masovno osuđuju napade, Rusija se diskriminira iz svih natjecanja, a jedna od najboljih ekipa u svijetu košarke je pred raspadom.

Naime, četvrtak se na neutralnom terenu trebao igrati susret košarkaške Eurolige između Reala i moskovskog CSKA, no  sve je izvjesnije da se to neće dogoditi. Kao prvo Rusima je zatvoren zračni prostor pa je upitno kako će uopće ruska momčad doći na utakmicu, no to nije jedini ruski problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA je već sada ostala bez petorice igrača, a prijeti joj odlazak još zvijezda. Igrači ne žele biti članovi Ruske momčadi zbog trenutne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Među prvim igračima koji su otišli bio je Tornike Shengelia, koji je poručio da ne može igrati za ruski tim te se sa obitelji vratio u Španjolsku, njegovim putem ubrzo je krenuo i Litvanac Maris Grigonis, potom Nijemac Johannes Voigtmann, nakon njega Amerikanac Will Clyburn, a posljednji u nizu je Danac Iffe Lundberg, koji je putem društvenih mreža poručio da se već nalazi u Danskoj sa svojom obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo