Iznenadna smrt velikana potresla svijet NBA-ja

Walt Bellamy, nekadašnji centar u NBA ligi koji je uvršten u Kuću slavnih 1993. godine, iznenada je preminuo u dobi od 74 godine.

3.11.2013.
11:30
VOYO logo

Bellamy je u 14 NBA sezona prosječno postizao 20.1 koš uz 13.7 skokova. Vijest o njegovoj smrti objavili su Atlanta Hawksi, ali nisu ponuditi detalje. Priopćili su kako je Bellamy još u petak bio prisutan u prvoj domaćoj utakmici u novoj NBA sezoni protiv Toronta.

"Bio je izvanredno talentiran igrač koji je imao golemi utjecaj na naš sport. Izvan terena je bio još veći kao osoba. Svima koji smo ga znali će nam jako nedostajati. U ime cijele NBA obitelji šaljem izraze sućuti Waltovoj obitelji", poručio je povjerenik NBA lige David Stern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belammy je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1960. godine u Rimu. Bio je prvi pick drafta 1961. godine, a godinu dana kasnije bio je proglašen za najboljeg novaka sezone u Chicago Packersima, s prosjekom od 31.6 koševa i 19 skokova.

Još je igrao za Baltimore Bulletse, New York Knickse, Detroit Pistonse, Atlantu i New Orleans Jazz. Četiri puta nastupio je u All-Star utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo