VIDEO: / Ovom 12-godišnjaku divi se cijeli SAD!

Mediji se u Sjedinjenim Državama dive talentu 12-godišnjeg osnovnoškolca Damona Hargea, vjerojatne buduće zvijezde američke sveučilišne i profesionalne košarke.

29.12.2011.
10:52
VOYO logo

Kako izvještava ESPN, riječ je o jednome od najboljih srednjoškolskih playmakera u SAD-u. Namjerno su na ESPN-u istaknuli riječ srednjoškolski: premda osnovnoškolac, Harge u Sjevernoj Karolini nastupa za srednjoškolsku momčad Creedmor Christian Faith Center Academyja. Za svoje je vršnjake, naime, bio predobar.

Predobar je, kako pokazuje videosnimka, i u konkurenciji tri godine starijih košarkaša, jer je u posljednjoj utakmici briljirao s 35 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što zabija puno koševa uglavnom iz šuteva koje si kreira sam fantastičnim fintama, Harge ima izuzetan osjećaj za razigravanje suigrača. Neke njegove asistencije su na NBA-razini.

"Gledao sam ga i teško mi je bilo ostati neimpresioniran viđenim. I dalje pokušavam shvatiti da taj dečko ima samo 12 godina", rekao je Kendrick Williams, trener srednjoškolske momčadi za koju Harge nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo