VIDEO: / Miami nezaustavljivo juri, Spursi dobili tezak udarac

Kosarkasi Miami Heata i San Antonio Spursa prvi su finalisti konferencija NBA lige. Proslosezonski finalisti eliminirali su Brooklyn odnosno Portland u petim utakmicama serije.

15.5.2014.
11:36
VOYO logo

Aktualni prvaci iz Miamija imali su tezak posao u petoj utakmici pred svojim navijacima, no u konacnici su upisali tijesnu 96:94 pobjedu, kojom su izborili cetvrti uzastopni konferencijski finale. Heat je gubio veci dio drugog poluvremena, no onda se u posljednjoj minuti utakmice, kao i u lanjskom finalu protiv Spursa, ukazao Ray Allen i odveo aktualne prvake do pobjede.

Brooklyn je vodio 91:90 kada je najbolji tricas svih vremena iz kuta stavio tricu za vodstvo od dva poena razlike. Shaun Livingston je nakon toga promasio sut za poravnanje 22 sekunde prije kraja, nakon cega su gostujuci kosarkasi faulirali Allena, koji je potom pridodao jos dva poena s crte slobodnog bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joe Johnson, najbolji strijelac susreta s 34 poena, je 11 sekundi prije kraja ubacio tesku tricu, smanjio na samo poen razlike, nakon cega je Heat na crtu slobodnog bacanja poslao LeBrona James. Najbolji igrac danasnjice je promasio prvo bacanje, ali je stavio drugo za vodstvo 96:94.

Brooklyn je imao posljednji napad na utakmici, ali su Allen i James zajednickim snagama izbili loptu Johnsonu, nakon cega je krenulo veliko slavlje domacih kosarkasa i navijaca. James je utakmicu zavrsio s 29 poena, 9 skokova i 5 asistencija, dok je Dwyane Wade pridodao poen manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/_PUEcBiqLHg

Miami ce u finalu konferencije igrati protiv pobjednika serije izmedu Indiane i Washingtona, a trenutni rezultat u tom dvoboju je 3-2 za momcad iz Indianapolisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslogodisnji finalisti San Antonio Spursi su daleko lakse upisali pobjedu protiv Trail Blazersa, 104:82, kojom su se plasirali u treci uzastopni konferencijski finale Zapada.

Spursi su odigrali odlicnu utakmicu na obje strane parketa, no istu je pokvarila cini se ozbiljnija ozljeda Tonyja Parkera, koji je napustio igru nakon 10 minuta igre u prvoj cetvrtini, te se vise nije vracao na parket!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio su do pobjede predvodili Danny Green i Kawhi Leonard koji su ubacili po 22 kosa, dok je Tim Duncan pridodao 16 uz osam skokova. Spursi su na poluvremenu vodili sa sedam poena razlike, a goste su slomili krajem trece i pocetkom posljednje cetvrtine kada je razlika narasla i do 28 poena!

San Antonio ce u konferencijskom finalu igrati protiv pobjednika serije izmedu Oklahome City Thundera i Los Angeles Clippersa. Thunder u tom dvoboju vodi s 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Y4UZJATXI-g

Istok: Miami – Brooklyn 96-94 (James 29k, 9s, 5a, Wade 28k, 2s, 3a / Johnson 34k, 7s) Miami dobio seriju 4-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapad: San Antonio – Portland 102-84 (Leonard 22k, 7s, Green 22k, 9s / Aldridge 21k, 10s, Lillard 17k, 10a) San Antonio dobio seriju 4-1

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo