KAKVA UTAKMICA /

Srbija je ispustila veliko vodstvo protiv SAD-a i ostala bez finala Olimpijskih igara

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja SAD-a i Srbije mogli ste pratiti na portalu Net.hr

8.8.2024.
19:52
Profimedia
VOYO logo

SAD - Srbija

95-91 (23-31, 20-23, 20-22, 32-15)

Francuska i SAD igrat će u finalu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama. Amerikanci su nakon velikog preokreta s 95-91 pobijedili Srbiju, a domaćini Igara su sa 73-69 bili bolji od Nijemaca.

Image
ODUSTAO OD NASTUPA /

Švedski plivač ne želi u zagađenu Seinu: 'Pa morali bi dva sata provesti unutra'

Image
ODUSTAO OD NASTUPA /

Švedski plivač ne želi u zagađenu Seinu: 'Pa morali bi dva sata provesti unutra'

Srbija je jako dobro otvorila dvoboj, Amerikanci su u prvih deset minuta imali tek u dva navrata vodstvo, kod 2-0, te za 15-13. Srbi su u dva navrata imala i plus sedam, da bi prvu četvrtinu završili s plus osam (31-23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavili su Orlovi i na početku druge četvrtine gdje su stali u prvoj pa su nakon nešto manje od četiri minute igre imali pomalo nevjerojatnih plus 17 (42-25). Krenule su tada serije momčadi, Amerikanci su prvo ubacili sedam u nizu, pa Srbi pet, a onda opet Amerikanci pet. Stigli su tako na minus deset no više od toga nije išlo do kraja druge četvrtine, dapače, Srbija je do odmora povećala prednost na plus 11 (54-43), iako su dva navrata imali i plus 14.

Image
Foto: Profimedia

LeBron James i društvo su drugo poluvrijeme otvorili serijom 4-0 i stigli na samo minus sedam, no odgovorio im je dalekomentnom tricom Bogdanović pa onda dvicom Jokić. Nakon toga gledali smo vatromet trica na obje strane u kojem su SAD 3:12 prije kraja treće dionice došle i na minus šest (65-59). No, u završnici treće četvrtine uslijedila je četvrtina Srba 11-4 za velikih plus 13 uoči posljednjih deset minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i treću četvrtinu, i posljednju su bolje otvorili Amerikanci, ovog puta serijom 10-2 te su stigli samo na minus pet (78-73). Na sredini ove dionice Embiid je pogodio za dva pa i dodatno bacanje, a onda u sljedećem napadu i s distance, da bi onda James kompletirao seriju 7-0 za prvo izjednačenje nakon jako dugo vremena (84-84). Prekinuo je niz Jokić, no onda je na drugoj strani Curry pogodio tricu za vodstvo SAD-a 87-86 uoči posljednje dvije minute utakmice. Potom su Lebron i Curry 'dvojkama' odveli svoju reprezentaciju i na plus pet (91-86). Prekinuo je njihov niz Bogdanović s 2+1 malo manje od minute do kraja utakmice. Pobjedu SAD-a s dva bacanja 8.1 sekundi prije kraja potvrdio je Curry, koji je dvoboj završio s 36 poena.

 Joel Embiid je ubacio 19 poena, a LeBron James 16 uz 12 skokova i 10 asistencija.

Kod Srbije je Bogdan Bogdanović postigao 20 poena, dok je Nikola Jokić ubacio 17 uz pet skokova i 11 asistencija.

Francuzi bolji od Njemačke

Francuski košarkaši prvi su finalisti turnira na Olimpijskim igrama, u polufinalnom ogledu domaćin Igara je pobijedio Njemačku sa 73-69 (18-25, 15-8, 23-17, 17-19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je osim samog početka energetski odigrala vrhunsku utakmicu. Letio je domaćin parketom, pogotovo u obrani. Nijemci su u drugoj četvrtini postigli tek osam poena, a strašno su se napadački mučili i velikim dijelom posljednje dionice.

Image
Foto: Profimedia

Kod Francuske je Guerschon Yabusele postigao 17 poena uz sedam skokova, a Isaia Cordinier 16 poena uz sedam skokova. Victor Wembanyama je dvoboj okončao s 11 poena, sedam skokova, četiri asistencije i tri blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sastavu Njemačke prvo ime je bio Dennis Schroeder s 18 poena i tri asistencije. Franz Wagner je ubacio samo 10 poena uz osam skokova i tri asistencije.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo