SPEKTAKL ZAGARANTIRAN /

Srbija srušila SAD za finale Igara, Hrvatska doznala protivnika u borbi za medalju

Image

Tekstualni prijenos utakmice Srbija - SAD mogli ste pratiti na portalu Net.hr

9.8.2024.
13:29
VOYO logo

Srbija, aktualni olimpjski prvak, je postala prvi finalist vaterpolo-turnira na Olimpijskim igrama u Parizu nakon pobjede u polufinalu nad SAD-om 10:6.

Image
SVI SE TOME NADAMO /

Tucak nakon prolaska u polufinale: 'Netko gore odlučuje o svemu, a cilj je olimpijsko zlato'

Image
SVI SE TOME NADAMO /

Tucak nakon prolaska u polufinale: 'Netko gore odlučuje o svemu, a cilj je olimpijsko zlato'

U finalu koje je na rasporedu u nedjelju Srbija čeka pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Hrvatska i Mađarska. Taj se susret igra ovog petka s početkom u 19.35 sati. Srbija ima u vaterpolu zlatne medalje iz Tokija i Rio de Janeira, a brončana je bila u Londonu i Pekingu. Amerikancima ostaje borba za broncu, a dosad su kroz povijest osvojili tri srebra i jednu broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija - SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2)

Amerika je imala prvi napad, ali ga je loše otvorila i izgubila je loptu nakon nekoliko sekundi nakon čega svoj prvi napad ne koriste ni Srbi. Amerikaci na nakon toga iskoristili svoj prvi napad s igračem više i poveli 1:0 u drugoj minuti. Srbi u sljedećem napadu griješe, Jakšićev udarac obranio je američki golman, a nakon toga ni SAD ne koristi napad. Nskon toga uslijedili su promašaji i neiskorišteni napadi s obje strane, a sljedeći pogodak pao je u 5. minuti kada su Srbi iskoristili prvog igrača više i Jakšić je pogodio za 1:1. Tri minute prije kraja SAD je stigao do novog vodstva - iskoristili su dva igrača više i Dudd zabija za 2:1. No, vodstvo Amerikanaca nije dugo potrajalo jer Ranđelović brzo pogađa za izjednačenje i rezultatom 2:2 završena je prva četvrtina.

Početak druge četvrtine donio je nove neiskorištene napade SAD-a i Srbije, a prvi do gola stigli su srpski vaterpolisti nakon tri minute igre. Za 3:2 zabio Petar Jakšić. Nakon toga Srbi su se obranili i u sljedećem napadu poveli s dva razlike, za 4:2 pogodio je Nikola Jakšić. Amerikanci su nakon toga uspijeli smanjiti zaostatak, za 4:3 pogodio je Cupido. Osmah potom Dedović zabija na drugoj strani i vraća Srbe na +2, a Hallock odmah uzvraća i s igračem više smanjuje na 5:4. Mandić je u sljedećem napadu silovizto pucao iz daljine, a američki golman obranio njegov udarac. U završnici četvrtine Dedović zabija za 6:4 i vraća Srbe na +2. Nakon toga Amerikanci nisu uspjeli iskoristiti još jedan napa s igračem više, a napad nije iskoistila niti Srbija i prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Treća četvrtina počela je golom Srbije, Dedović je zabio za njihovu najveću prednost na utakmici, +3. Amerikanci ekspresno smanjuju na 7:5, zabio je Vavic. Nakon toga Srbi ne koriste svoj napad, a ne koristi ga ni SAD pa su se Srbi uspjeli vratiti na +3 zahvaljujući golu Vica u trećoj minuti četvrtine. Bowen u sljedćem napadu pogađa i smanjuje na 8:6, a potom Srbija ne koristi svoj napad,pogodili su gredu. Nakon toga vidjeli smo nekoliko neiskorisštenih napada s obje strane, odličnih obrana golana, ali golova nije bilo i treć četvrtina je završena 2:2, ukupni rezultat je bio 8:6 za Srbiju.

Posljednju četvrtinu Srbija je otvorila neiskorištenim napadom, nakon čega na drugoj strani nisu bili uspješni ni Amerikanci. Potom su prvi do gola stigli Srbi koji pogotkom Dedovića odlaze na + 3. Amerikanci nakon toga ne koriste svoje napade i Srbija četiri minute prije kraja odlazi na +4 golom Jakišića. Nakon toga vidjeli smo nekoliko neiskorištenih napada s obje strane, Srbija je mirno privela susret kraju i prošla u finale.

________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija, aktualni olimpijski prvak, je polufinale izborila pobjedom nad Grčkom 12:11. Bio je to izjednačen susret u kojem niti jedna ekipa nije imala više od gola prednost, sa čak 11 izjednačenja, a presudio je gol Nikole Jakšića 1.2 sekunde prije kraja.

SAD se u polufinale plasirao zahvaljujući slavlju u drami i boljem raspucavanju peteraca protiv Australije. Ovo polufinale im je prvo nakon 2008. godine kada su u Pekingu bili drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike