USPOREDBA NBA LEGENDI: / Kobe Bryant bio je Michael Jordan novih generacija

Image
Foto: VINCE BUCCI

Kraj velebne karijere Kobeja Bryanta koju je legenda Lakersa okončala ovog tjedna zabivši 60 poena u oproštajnoj utakmici, idealna je prigoda za usporedbu s Najvećim, Michaelom Jordanom.

16.4.2016.
9:55
VINCE BUCCI
VOYO logo

To bi volio i Bryant, igrač koji je s Lakersima osvojio pet NBA naslova, ali mu je pogled uvijek bio usmjeren na košarkaški Olimp gdje u ulozi Zeusa sjedi neponovljivi Jordan.

Ne prema legendama momčadi iz Los Angelesa, članovima "show-timea", Magicom Johnsonom i Kareem-Abdul Jabbarom, koji su u zlatnim 80-im pod krov tadašnje dvorane Forum donijeli pet zastava NBA prvaka. Bryant je u ligu došao iz srednje škole sa željom da bude "kao Mike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su željeli biti kao Jordan

Mnogi su u svojoj mašti željeli igrati kao najveća zvijezda Chicago Bullsa, Kobe je to pokušao na terenu. Naravno, original je jedan, ali mnogi će reći da se Bryant najviše od svih NBA igrača, približio svom igračkom idolu. Čak i po broju dresa, Kobe je "prvi do", s brojem 24, tik do legedarne Jordanove 23-ce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netko je kazao kako je Kobe bio "Jordan" novim generacijama koje nisu odrastale u vrijeme najvećeg košarkaškog predatora. Tako je svaku večer igrao Jordan, tako je svaku večer igrao i Kobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojke na strani Jordana

Brojke su, dakako, na strani Jordana, i po broju naslova, šest s Bullsima, MVP titula (pet u sezoni, šest u finalu), poena u prosjeku.

Bryant je ipak uspio u nečemu, na vječnoj ljestvici NBA strijelaca preskočio je Jordana (32.292) na trećem mjestu, zaustavio se na brojci od 33.643 poena. Ispred su ostali Kareem-Abdul Jabbar (38.387) kao prvi i Karl Malone (36.928) kao drugi. Bryantu oni, vjerojatno nisu bili važni. Samo Michael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo