NEZAPAMĆENA LUDNICA / Svi živi žele na utakmicu godine: Navijači Zadra najavili upad u dvoranu u dogovoru s klubom - što će se dogoditi?

Image
Foto: Instagram

'Stvarno bi volio da se gledateljima omogući ulaz'

4.6.2021.
22:53
Instagram
VOYO logo

Hoće li se peta odlučujuća utakmica finala PH u subotu s početkom u 20 sati između Zadra i Splita igrati pred gledateljima? Ta odluka, naime, još uvijek se čeka ali nju treba donijeti Nacionalni stožer. Što se tiče spomenutih klubova i HKS-a, oni odluku donijeti ne mogu nego svi skupa ističu kako tu odluku mora donijeti struka...

Image
LEGENDARNI KOŠARKAŠ DOBIO DVIJE GODINE ZATVORA: /

Oštetio je KK Zadar za gotovo šest milijuna kuna

Image
LEGENDARNI KOŠARKAŠ DOBIO DVIJE GODINE ZATVORA: /

Oštetio je KK Zadar za gotovo šest milijuna kuna

Odluka o prvaku Hrvatske u košarci pada u subotu

Zadrani su u razigravanju za naslov poveli 2:0, Split se vratio pobjedom u produžetku treće utakmice, a potom i slavio u četvrtom susretu u kojem je pred kraj dvoboja imao i dvadesetak poena viška. Odluka o prvaku pada sutra, a ono što nije do kraja iskomunicirano jest hoće li se majstorica igrati pred publikom ili praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu čitajte - OVDJE.

Nakon što su Splićani svoje domaće utakmice odigrali pred gledateljima, iako nisu dobili suglasnost Nacionalnog stožera civilnog stožera, iz Košarkaškog kluba Zadar također su izrazili želju da se za majstoricu koja će odlučiti o državnom prvaku vrata dvorane otvore barem za pretplatnike ako ne i za širu populaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa protiv gledatelja nemaju niti u Hrvatskom košarkaškom savezu čiji je tajnik Josip Vranković izjavio kako ne mogu i neće kazniti Split, pa tako ne bi ni Zadar. Štoviše, iz Saveza su prema Nacionalnom stožeru uputili zahtjev da se publika za sutrašnju utakmicu vrati na tribine, no odgovor iz Stožera do ovog trenutka još nije stigao, javlja ezadar.net.

Nacionalni stožer donijet će konačnu odluku

Što se, pak, Civilnog stožera Zadarske županije tiče, oni u ovom slučaju nemaju baš nikakve ingerencije. Načelnik Šime Vicković napomenuo je kako je zadarska dvorana puno veća od one u Splitu te da bi on kao navijač sigurno volio da se dozvoli ulaz određenom broju gledatelja ali da će konačnu odluku o tome donijeti Nacionalni stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno bi volio da se gledateljima omogući ulaz i da svi zajedno podržimo naš voljeni klub ali ta odluka nije na meni. Moramo se strpjeti i vidjeti kakvu će odluku donijeti struka", kaže Vicković za ezadar.net.

Premda se većina navijača nada kako će iz Stožera civilne zaštite imati sluha za zahtjev iz HKS-a, s obzirom da se epidemiološka situacija u državi svakim danom poboljšava, na temelju splitskog slučaja teško se može očekivati da će do takvog scenarija uistinu i doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među navijačima Zadra kruže poruke

Osim ukoliko se Željko Žilavec ne odluči na prkos i neposluh za što bi kao prvi čovjek kluba platio predviđenu kaznu od 5 do 10 tisuća kuna, dok bi za klub ona iznosila čak četiri puta više, odnosno do 40 tisuća kuna.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među navijačima Zadra kruže poruke koje pozivaju na okupljanje navijača na Narodnom trgu i zajednički dolazak u dvoranu koja će biti otvorena, ali i u Splitu također vlada veliki interes za utakmicu pa su se spominjali autobusi koji bi mogli prema Zadru...

"Svi na Narodni trg. Subota, 18 sati", stoji na navijačkoj stranici KK Zadar na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, čini se da će sve gorjeti u Zadru za vrijeme majstorice. Vrijedi spomenuti kako je Split posljednji put bio prvak Hrvatske 2003., a Zadar 2008. godine.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo