Srbija poražena od Crne Gore

U poslednjem kolu prve faze Eurobasketa Crna Gora-Srbija 83:76

9.9.2013.
22:51
VOYO logo

Košarkaši Srbije poraženi su od Crne Gore 83:76 u poslednjem kolu prve faze Eurobasketa, ali sa četiri boda idu u drugu rundu, javlja B92.

Naš tim je odlično počeo meč, najviše zahvaljujući Rašku Katiću koji je kontrolisao reket i sa sedam poena doneo "Orlovima" 17:8. Krajem prvog perioda naš tim je izgubio oštrinu, što su Hrvati iskoristili i poenima Raja smanjili pet poena zaostatka, ali je Srbija prvu četvrtinu dobila sa 25:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Belgijanci imaju dvocifrenu prednost (30:19) protiv Francuske koja odmara Batuma i Pjetrusa, ali ima na parketu Parkera. Turci imaju pola koša više od Rusa (17:16), dok Poljska ima koš prednosti nad Slovenijom (19:17).

Katić je nastavio da nosi igru Srbije (6/7), ali nije mogao sam protiv Crnogoraca koji su preko polaganja Blagote Sekulića i kontre Suada Šehovića izjednačili na 27:27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko minuta bez mnogo poena, usledila je serija sjajnih koševa sa obe strane, prvo Bogdanović i Bjelica pogađaju dva teška šuta, Dubljević uzvraća trojkom, ali Kalinić košem u poslednjem sekundu napada i Katić polaganjem iz kontre vraćaju Srbiju na +5, ali poluvreme ipak završava sa 37:34.

U nastavku meča Srbija je nekoliko minuta čuvala minimalnu prednost, ali su Crnogorci iskoristili kontrolu skoka i greške našeg tima da preokrenu rezultat (43:43). Razigrali su se Šehović i Vučević, ali su Katić i Anđušić žadržali nalet rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Parker se naljutio i razbio Belgijance u trećem periodu za preokret na +10 (63:53), a Poljaci su postepeno poevćali prednost protiv domaćina na 46:37. U duelu Turske i Rusije je i dalje egal, oba tima imaju po tri raspoložena igrača (57:55).

Srbija je vratila prednost u finišu perioda, a sve je začinio sjajan prodor Vasilija Micića polaganjem na drugi obruč uz dodatno slobodno bacanje za 58:54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorci su bolje krenuli u poslednji period, Rajs je sa pet poena doneo novi preokret, da bi posle koša Bjelice loše odigrala srpska odbrana, a to Crnogorci kaznili. Raspucao se Ivanović koji je sa dve trojke u nizu doneo rivalu +7, a onda posle nove greške u napadu Šehović je položio iz kontre zaa 71:62.

Srbija se ipak nije predala, mlade snage vraćaju Dudin tim u igru, Bogdanović i Nemanja Krstić pogađaju trojke za 74:68.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, ipak, na kraju Crnogorci odnose pobedu rezultatom 83:76.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo