KALKULACIJE / Splitu ni rušenje Zvezde ne garantira doigravanje, Zadar u igri za tri pozicije

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splićani su uoči posljednjeg kola na devetom mjestu s omjerom 11-14, kakav ima i osmoplasirani Studentski centar

2.4.2024.
15:14
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska će u doigravanju ABA lige sigurno imati jednog predstavnika - Zadar, a u posljednjem kolu može im se pridružiti i Split.

Image
LOVA DO KROVA /

Dončić potpisuje ugovor kakav još nikad nije viđen: Zarađivat će pravo bogatstvo

Image
LOVA DO KROVA /

Dončić potpisuje ugovor kakav još nikad nije viđen: Zarađivat će pravo bogatstvo

Splićani su uoči posljednjeg kola na devetom mjestu s omjerom 11-14, kakav ima i osmoplasirani Studentski centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu Žuti će dočekati Crvenu zvezdu, dok će Studenti biti domaćini Budućnosti. Splićanima treba pobjeda nad vodećom momčadi ABA lige, no trebat će im i pobjeda Budućnosti u gradskom derbiju kod Studentskog centra.

Momčad Slavena Rimca i uoči dvoboja protiv Zvezde znat će hoće li im pobjeda biti dovoljna jer se utakmica Studentskog centra i Budućnosti igra dva dana ranije, u petak 5. travnja. Splićani će Zvezdu ugostiti dva dana kasnije, 7. travnja, od 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednje kola zna se da će Crvena zvezda kao prva u doigravanje, Partizan kao drugi, a Budućnost s trećeg mjesta.

Otvorena je borba za četvrto mjesto, za koje se bore tri momčadi - Mega, Cedevita Olimpija i Zadar. Zadar ima zajamčeno mjesto u doigravanju. Ne može biti lošije plasiran od šestog mjesta, što mu donosi četvrtfinalni obračun protiv Budućnosti, pri čemu bi Podgoričani imali prednost domaćeg terena. No, u slučaju pobjede nad Partizanom u zadnjem kolu te poraza Cedevite Olimpije u Zagrebu i Mege u Laktašima, Zadrani bi u doigravanje ušli sa četvrte pozicije i imali prednost domaćeg terena u srazu s beogradskom Megom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar pobjedom nad Partizanom može biti i peti, ako Cibona svlada Cedevitu Olimpiju, a Mega ostvari pobjedu protiv Igokee. U tom bi slučaju hrvatski prvak opet igrao protiv Mege u četvrtfinalu, ali bi prednost domaćeg terena imala beogradska momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo