ŠPANJOLKE OBRANILE NASLOV EUROPSKIH PRVAKINJA: / Francuskinje nisu imale šanse u Beogradu, Srbija uzela broncu

Image
Foto: Profimedia

Srbija je u utakmici za treće mjesto bila uvjerljiva protiv Velike Britanije

7.7.2019.
22:15
Profimedia
VOYO logo

Španjolske košarkašice obranile su naslov europskih prvakinja, one su u finalu ovogodišnjeg EuroBasketa u Beogradu nadigrale Francusku sa 86-66 (32-21, 18-15, 20-20, 16-10).

Španjolke su otvorile utakmicu fantastičnim šutom za tricu, pogodile su dva dalekometna pokušaja već u prvoj minuti, a do kraja prve četvrtine, koju su dobile sa 32-21, pogodile su šest od osam pokušaja za tri i time od samoga početka preuzele kontrolu rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinje su se u drugom poluvremenu najviše približile na osam razlike (56-48), ali Španjolke su odgovorile serijom 10-0 i otklonile opasnost od preokreta.

Redovna mušterija

Najbolja u sastavu Španjolske bila je Marta Xargay sa 23 ubačaja, od čega pet trica, dok je Sandrine Gruda sa 18 poena bila najefikasnija kod Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prije dvije godine su u finalu u Pragu igrale Španjolke i Francuskinje, a i tada su bolje bile Španjolke sa 71-55.

Španjolkama je ovo četvrti naslov europskih prvakinja, a treći na posljednja četiri EuroBasketa. Sva tri posljednja naslova osvojile su protiv Francuskinja koje su svladale i u finalu 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinje su ostale na dva naslova, posljednjeg su osvojile 2009. godine, a ovo im je bio četvrti uzastopni poraz u finalu. Uz tri neuspjeha protiv Španjolki, 2015. su izgubile završni dvoboj od Srpkinja.

Brončane medalje osvojile su domaće igračice, Srbija je u utakmici za treće mjesto bila uvjerljiva protiv Velike Britanije sa 81-55 (25-16, 15-17, 21-6, 20-16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo