Cibona odustaje od Eurolige? 'Nema više lažnih obećanja! Gubimo vrijeme!'

Cibona je osvojila ABA ligu, njihovoj radosti nema kraja. Ali što dalje? Već sljedeće sezone Vukove očekuju novi izazovi, a kakav je plan pokušao je objasniti trener Slaven Rimac.

29.4.2014.
17:28
VOYO logo

"Sad trebali sjesti i razgovarati što će biti na ljeto i što ćemo igrati. Je li to Euroliga ili nije. Meni ne izgleda da smo sposobni igrati Euroligu. Nije to samo blokada na FIBA-i koju treba platiti, tu ima i dio onoga ispod čega Golemac i ja nećemo prijeći. Mi jednostavno ne želimo dovoditi ni jednog igrača dok se ovoj momčadi sve ne plati. To je fer, to su odnosi koje mora imati klub u kakvom želimo biti", oštar je bio Rimac i nadodao:

"I ako se razmišlja o Euroligi, onda nema smisla tamo biti kanta za napucavanje, ako se razmišlja o Euroligi, onda se već sada mora krenuti u realizaciju rješavanja dugova. Mi gubimo vrijeme. Života na dug i lažnih obećanja nema više. Kad Cibona uđe u redovno servisiranje svojih obveza, kad one budu stizale iz mjeseca u mjesec, onda će sve biti lakše."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Dario Šarić napustiti Vukove ili ne, ne zna ni Rimac, ali strateg zagrebačkog ponosa otkrio je kako je od Šarića stvorio još boljeg igrača.

"Igrali smo tada u Šibeniku, opasno smo se posvađali u svlačionici. Morali smo mu objasniti da je on vođa momčadi, da mora biti primjer, da ne može ispaliti tri nerezonske lopte jer on mora donositi najbolje odluke na terenu. Ne odgajamo igrača koji će zabijati 30, a njegova će momčad pobjeđivati svaku treću utakmicu. Dario Šarić mora u svakoj ići na pobjedu i shvatiti koliko je on tu važan za sve svoje suigrače. Ovaj Final Four potvrda je tog puta, pravog puta. Kad pročitam nešto lijepo o Dariju, osjećam da čitam o sebi", zaključio je Rimac u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo