SJAJNA GESTA: / Slavni klub na izniman način odaje počast legendarnom centru

Image
Foto: AFP, JEFF HAYNES

Iznimno priznanje svom nekadašnjem centru Shaquilleu O'Nealu odao je košarkaški klub Los Angeles Lakers obećanjem da će tijekom sezone 2016/17 ispred dvorane Staples Center postaviti njegov kip.

31.1.2016.
9:30
AFP, JEFF HAYNES
VOYO logo

Nekoć dominatni košarkaš proveo je osam sezona u dresu Lakersa (1996. - 2004.) s kojima je tri puta osvajao naslov NBA prvaka. U kombinaciji s Kobeom Bryantom bio je dio dominantnog dvojca u najjačoj košarkaškoj ligi, a osim što je 2000. bio proglašen najkorisnijim igračem cijele lige, u godinama osvajanja naslova (2000., 2001., 2002.) svaki je puta proglašen najkorisnijim igračem finala.

Predsjednica Lakersa najavila kip

"Radujemo se što će se Shaq pridružiti drugim legendama kojima je čast ukazana kipovima ispred Staples Centera. On je to itekako zaslužio, jer ne samo da je iznimno zaslužan za izgradnju Staples Centera, već je zaslužan i za to što je ona jedna od najuspješnijih i najpoznatijih dvorana u svijetu", potvrdila je vijest Jeanie Buss, predsjednica i suvlasnica Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi su već u travnju 2013. umirovili dres ovog košarkaša koji je karijeru započeo u Orlandu u sezoni 1992/93, a osim za ta dva kluba, nastupao još za Miami Heat, Phoenix Sunse, Cleveland Cavalierse i Boston Celticse. Karijeru je završio uz prosjeke od 23,7 poena, 10,9 skokova i 2,3 blokade po susretu. Četverostruki osvajač naslova NBA prvaka i dvostruki najbolji strijelac lige ujedno je i njen sedmi strijelac svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među elitom

Zaključio je uspješnu karijeru s 28.596 ubačenih koševa i 13.099 skokova, što ga svrstava na 14. mjesto ukupnog poretka svih igrača koji su nastupali u NBA ligi. Među deset najboljih je i u blokadama, njegova 2732 na taj način zaustavljena suparnička šuta predstavljaju osmo takvo postignuće svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuti sportaši i osobe povezane sa sportom čiji se kipovi nalaze ispred Staples Centera, otvorenog 1999. godine, su Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Jerry West, Chick Hearn, Wayne Gretzky i Oscar De La Hoya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo