I Kraljevski klub odao počast našem Mozartu!

Na dan kada se obilježava 20 godina od smrti Dražena Petrovića, hrvatskom košarkaškom Mozartu se poklonio i Real Madrid u kojem je proveo jednu sezonu.

Dražena je košarkaški put iz Šibenke vodio preko Cibone i Reala u NBA, a Kraljevski klub mu je na svojoj internetskoj stranici odao počast.

U teksu je navijače podsjetio da je hrvatski košarkaški velikan u toj sezoni 1988./1999. osvojio FIBA-in Saporta kup i Kup kralja.

“Igrač s Balkana je pokazivao svoj talent na terenima diljem svijeta, a svojim je igrama postao europska košarkaška legenda. Tijekom sezone 1988./1999. navijači Reala su imali priliku uživati u njegovim izvedbama, a Real je osvojio FIBA Saporta kup i Kup kralja. Među njegovim nezaboravnim igrama je i finale FIBA Saporta kupa protiv Snaidero Caserte u kojem je zabio 62 koša. Njegova karijera u NBA ligi je bila slična, a igrao je za Portland Trail Blazers i New Jersey Netse.

U Zagrebu postoji muzej posvećen njemu, a nalazi se pokraj restorana u kojem je potpisao ugovor s Realom i Cibonine dvorane ispred koje je njegov spomenik”, stoji u tekstu.

Povratak na Net.hr