Žižić opet sjajan / Rafalna paljba u Oaklandu, Netsi pokvarili još jedan Hardenov 'party'

Image
Foto: AP Images

Ante Žižić sa 16 je poena bio među najboljim Clevelandovim pojedincima u Portlandu

17.1.2019.
8:39
AP Images
VOYO logo

James Harden odlučio je da će postati prvi igrač čije će ime praviti društvo Wiltu Chamberlainu na listi s najviše uzastopnih utakmica s barem 30 poena i da ništa mu neće pokvariti taj plan do kojeg mu nakon novog "refresha" nedostaje još samo jedna utakmica. Osim možda protivnika koji ne umanje vrijednost njegovih čudesnih partija.

Najvrući igrač NBA lige postavio je s 58 poena rekord sezone protiv Brooklyn Netsa, ali njegovim je Rocketsima trebalo još da pobijede goste iz predgrađa New Yorka. Barem 60, što mu je i rekord karijere. Šalimo se, naravno, ali nismo daleko od istine jer je Houston ispustio +14 pet minuta prije kraja i izgubio u dodatnom vremenu. I, pazite ovo, doživio prvi poraz u posljednjih 20 godina kada je u posljednjih 30 sekundi vodio sa šest ili više razlike. Do srijede je imao 682-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek je zabio 60, a mi smo pobijedili", nije vjerovao i dalje Spencer Dinwiddie koji je s 33 poena bio prvi čovjek gostiju i tricom osam sekundi prije kraja donio produžetak.

Houston je usput postavio novi rekord NBA lige sa 70 ispucanih trica. Sedamdeset. Dosadašnji je, također, držao sa 61 iz prosinca 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Frustrirajuće, jako frustrirajuće", komentirao je Harden ovakav poraz za koji ni nema druge riječi, dok nije prešao na djela, pa svoje frustracije iskalio na kamermanu i njegovoj opremi.

Rocketsi i Nesti završili su na 287 poena, a na istoj brojci u pet minuta manje vremena Golden State Warriorsi i New Orleans u pravoj rafalnoj paljbi u Oaklandu u kojoj su više naoružanja imali prvaci u utakmici s najviše kombiniranih trica ikad. Zajedno su zabili 43.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steph Curry u svoj je 41 poen ugradio devet trica i postao prvi igrač u povijesti koji ih je u tri uzastopne utakmice pogodio barem osam.

"Došao sam u iskušenje da na ploču u svlačionici napišem: "Dečki, samo učinite ono što ste sinoć i ništa više", rekao je Steve Kerr aludirajući na deset trica večer prije u prvoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da možemo uvijek tako šutirati."

Kyrie Irving podijelio je za sebe rekordnih 18 asistencija i stigao zabiti još 27 poena u derbiju Istoka u kojem Torontu nije bilo dovoljno ni Leonardovih 33. Irving se nakon utakmice vratio u svoje vrijeme u Clevelandu iz kojeg je pobjegao od Lebrona Jamesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao sam nazvati LeBrona i ispričati mu se što sam mlad htio sve imati pod svojom kontrolom. No htio sam biti osoba koja će nas voditi do naslova, htio sam biti vođa."

Luka Dončić ostao je usamljen protiv San Antonio Spursa koji su u teksaškom derbiju došli k sebi nakon dva poraza. Sjajni Slovenac zaustavio se na 25 poena postavši prvi rookie nakon Curryja s barem toliko u pet utakmica u nizu, dok je Lillardovih 29 bilo više no dovoljno za Cleveland kod kojeg je Ante Žižić odigrao još jednu odličnu utakmicu sa 16 poena i osam skokova za 26 minuta, a Jusuf Nurkić sve tri najvažnije kategorije raspodijelio točno za triple-double - deset poena, skokova i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, 16. siječnja:

Boston-Toronto 117:108
Dallas-San Antonio 101:105
Detroit-Orlando 120:115/OT
Houston-Brooklyn 142:145/OT
Memphis-Milwaukee 101:111
Portland-Cleveland 129:112
LA Clippers-Utah 109:129
New Orleans-Golden State

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo