SRUŠILI SU VELIKANE / Prije 25 godina Jordan i Bullsi ispisali su povijest: Ipak, najviše se pamti sjajan potez našeg Kukoča

Image
Foto: Profimedia

Chicago Bullsi u svojoj su povijesti u šest navrata osvajali naslov prvaka NBA lige

15.6.2022.
10:08
Profimedia
VOYO logo

Chicago Bullsi su u svojoj povijesti osvojili šest naslova prvaka NBA lige, a svi su došli u eri jednog i jedinog Michaela Jordana. Jordan i ekipa su u dva navrata ostvarili three-peat, odnosno bili su prvaci tri godine za redom.

Image
'SHOW ME THE MONEY' /

Tyson Fury stao pred kamere i najavio veliki preokret u karijeri: 'Imamo jako uzbudljive vijesti'

Image
'SHOW ME THE MONEY' /

Tyson Fury stao pred kamere i najavio veliki preokret u karijeri: 'Imamo jako uzbudljive vijesti'

Prije 25 godina došli su do petog naslova nakon što su u finalu svladali Utah Jazz koje su predvodili velikani Karl Malone i John Stockton. Bullsi su slavili 4:2 u seriji te nisu dozvolili Jazzerima bilo kakvo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici Jordan je ubacio 31, a u drugoj 38 poena te su Bullsi stigli do velikog vodstva od 2:0, no nakon sjajnih predstava Stocktona i Malonea Jazzeri su uspjeli izjednačiti.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Pamti se i potez Kukoča

U trećem susretu Malone je ubacio 37 poena i uhvatio deset skokova, dok je Stockton podijelio 12 asistencija, u četvrtoj utakmici Malone je stao na 23 poena i deset skokova, dok je sjajni playmaker ponovio uspjeh u asistencijama iz treće utakmice. No, onda je došlo vrijeme Michaela Jordana i Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta utakmica pamtit će se do kraja vremena. Takozvana "The Flu Game", odnosno utakmica na kojoj je Jordan nastupao bolestan. Godinama se već priča o njegovoj predstavi u toj utakmici, a postoje nagađanja kako je za sve bio kriv alkohol, a ne otrovanje želuca lošom hranom. Bilo kako bilo, Jordan je ubacio 38 poena, uhvatio sedam skokova, podijelio pet asistencija i doveo Chicago na korak do petog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na šestoj utakmici finala ponovno je briljirao Michael Jordan, koji je ubacio 39 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio četiri asistencije i tako doveo Bullse na korak do savršenstva. Velikog uspjeha prisjetili su se i sami Bullsi na društvenim mrežama, a sve su proslavili uz krasno zakucavanje našeg Tonija Kukoča, koji je na kraju susreta pomogao da Scottie Pippen presiječe jedno dodavanje, nakon čega je ponajbolji hrvatski košarkaš u povijesti zakucao i zaključio pobjedu Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jordan je u finalu prosječno ubacivao 32,3 poena, hvatao sedam skokova i dijelio šest asistencija, a pratio ga je sjajni Pippen s 20 poena u prosjeku. Tako su Bullsi ponovno stali na kraj sjajne momčadi Jazza, koji, predvođeni Maloneom i Stocktonom, nikada nisu uspjeli doći do naslova.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo