sport bez perspektive / Predsjednik HKS-a Stojko Vranković o dramatičnom stanju hrvatske košarke: 'Savez nema predviđene sankcije za igrače koji otkazuju reprezentaciji'

Što će biti s hrvatskom košarkom? Pitanje je koje se često postavlja posljednjih tjedana. Hrvatska je katastrofalno ušla u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i čini se da nikada nije pala niže. O svim aktualnim problemima progovrio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković

9.12.2017.
19:48
VOYO logo

Predsjednik hrvatskog košarkaškog saveza gospodin Stojko Vranković za RTL je progovorio o stanju u hrvatskoj košarci. 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvorili smo s dva poraza, je li Svjetsko prvenstvo ostaje realan cilj ove generacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nama je uvijek bio cilj Svjetsko prvenstvo, ne samo Svjetsko prvenstvo nego sva velika natjecanja jer dobro znamo što nam odlazak na ta velika natjecanja donosi, a šta nam ne donosi ako se ne plasiramo. Što se tiče ovih dviju utakmica, ja ponavljam opet, teške i bolne, ta dva poraza, međutim mi opet u drugom mjesecu imamo dvije utakmice doma. Ja opet ponavljam, Savez poziva igrače, tko god se odazove dobro je došao, pomoć će nam. Ali nažalost postoje i i situacije gdje igrači otkazuju, postoje realni razlozi ali i ovo sve drugo što se događalo od samog početka ne ovih kvalifikacija već i priprema za Europsko prvenstvo mislim da ne vode ničemu. 

Ovo što je gospodin Skelin pokazao u ove dvije utakmice, je li to košarka koju vi očekujete on naše reprezentacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivanja su uvijek veća i ja očekujem da mi možemo puno bolje, međutim morate shvatiti da smo mi u situaciji takvoj kakvoj jesmo da na naš pravi, ajmo reći, veći izbor igrača ne možemo očekivati što zbog sukoba FIBE i Eurolige, što zbog nemogućnosti da koristimo NBA igrače.. Imamo to što imamo i moramo s time ići u borbu, u boj i pokušati pobijediti ove dvije utakmice.

Prvi put ste progovorili na jedan ljutiti način o otkazivanju igrača, hoće li možda biti nekih konkretnih poteza Saveza što se tiče otkazivanja igrača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja opet ponavljam, mi kao Savez nemamo sankcije kojima bi to sankcionirali. Jednostavno od mog prvog dana ja sam rekao da su vrata Saveza otvorena svima, a pogotovo, ponavljam da Savez poziva igrače da igraju i da je nama čast da s takvim igračima možemo napraviti što bolji rezultat.

Prošla je prva godina vašeg mandata, možda evo za kraj, neka ocjena kako ste zadovoljni svime učinjenim?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa šta da vam kažem, čovjek uvijek može biti zadovoljniji, težiti da bude zadovoljniji. Mene jednostavno smetaju neke stvari na koje ne može utjecati, ali s njim se moraš suočiti tako da mislim da Savez za sada dobro funkcionira osim ovih situacija vezanih za A selekciju.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo