POTRESNA ISPOVIJEST SUPRUGE SLAVNOG HRVATA: / 'Molila sam liječnike da isključe aparate. Nisam više mogla'

Image
Foto: Instagram: Gorana Tabak

'Znam da sam gubila svijest, toga se sjećam, i znam da su me reanimirali'

2.5.2020.
17:51
Instagram: Gorana Tabak
VOYO logo

Hrvatski košarkaški trener Žan Tabak, čija je supruga u Madridu bila tri tjedna u bolnici zbog koronavirusa, poručio je u petak kako nije vrijeme za razmišljanje o sportu jer se odvija borba na život i smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prošli mjesec je bio jedan od najtežih trenutaka u mom životu'

"Prošli mjesec je bio jedan od najtežih trenutaka u mom životu. Vratio sam se 14.ožujka iz Poljske, zemlje koja je među prvima reagirala na izbijanje koronavirusa i među prvima otkazala sve događaje i zatvorila granice. Vratio sam se u Španjolsku i pronašao suprugu sa simptomima koronavirusa. Završila je u bolnici i provela ondje tri tjedna. Srećom odande se vratila doma pa je to unijelo veliku radost u našu obitelj“, ispričao je Tabak za španjolsku Radio Marcu, o čemu više možete pročitati - OVDJE.

Gorana Tabak (49), kći jednako tako proslavljenog oca Rate Tvrdića, jednog od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena, za Slobodnu Dalmaciju je u telefonskom razgovoru rekla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam više mogla izdržati, molila sam liječnike i medicinske sestre da isključe aparate na koje sam bila priključena kako bi me održavali na životu. Proživljavala sam nešto nestvarno, nešto što je teško shvatiti onome koji nešto takvo nikada nije doživio. Nisam znala da je moguće ostati živ nakon drame, horora, kako god hoćete, koju sam proživljavala 32 dana u privatnoj bolnici Zarzuela u Madridu. Nije mi bilo ni na kraj pameti da bih se ja mogla zaraziti koronavirusom i da bih zbog njega zamalo mogla umrijeti".

'Znam da sam gubila svijest, toga se sjećam, i znam da su me reanimirali'

Goranu je koronavirus napao u Madridu, gdje obitelj Tabak živi 20-ak godina, a cijela ova drama započela je 11. ožujka kad je dobila simptome. Nakon toga je završila u volnici i umalo umrla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da sam gubila svijest, toga se sjećam, i znam da su me reanimirali. Bila sam u stanju nekog polusna i sjećam se da sam vidjela desetak osoba oko mojega kreveta koje me reanimiraju. Čula sam ih kako viču "gubimo je", "kako se bori za život", "ona je lav"... Svih se njih sjećam u magli i poslije, kad mi je bilo bolje, rekla sam im sve što sam čula i vidjela. Ti su ljudi moji anđeli, oni su me vratili iz mrtvih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo njezino stanje preko mobitela su pratili njezin suprug Žan, najbolja prijateljica Pipi (bivša supruga Dina Rađe), Toni Kukoč i njezin najbolji madridski prijatelj Lorenzo, s kojim drži restoran.

"Ja sam svima njima, a da to nisam ni znala, onako nesvjesno prije navedenog napisala SMS: "Ja ne virujen da ću se iz ovog izvući živa." To je bilo zadnje što sam napisala na mobitel, a da sam to napisala, doznala sam tek kad sam izišla iz bolnice, oni su mi to rekli i pokazali su mi poruku na mobitelu. Uopće nisam znala da sam im to napisala", kaže Gorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila u induciranoj komi

Sljedećih 16 dana je bila u induciranoj komi, a medicinsko osoblje budilo ju je svaki dan ili svaka dva dana, te su joj obavili RTG pluća kako bi vidjeli u kakvom su stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do tada sam se još nekako držala, a tog 28. ožujka nazvali su Žana i rekli mu kako sumnjaju da ću se izvući jer da je moje stanje izuzetno teško. Kako sam bila u induciranoj komi, nisam ni znala da mi se stanje pogoršalo".

Na svu sreću, izvukla se i liječnici i bolničko osobolje u detalje su joj ispričali što se sve događalo. Rekli su joj i da se više ne može zaraziti koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo